Murat Yalçın - Yok yok… Bu gidişle Gediz’de balık tutmak hayal olarak kalacak. Bu şehrin kaderi! Balık tutmaya, suya hasret bir şehir. Zaten ondan değil mi Foça'nın Manisa'nın bir ilçesine dönüşmesi. Foça'nın nüfusunun yarısından fazlası Manisalı. Hatt

Murat Yalçın -

Yok yok… Bu gidişle Gediz’de balık tutmak hayal olarak kalacak. Bu şehrin kaderi! Balık tutmaya, suya hasret bir şehir. Zaten ondan değil mi Foça'nın Manisa'nın bir ilçesine dönüşmesi. Foça'nın nüfusunun yarısından fazlası Manisalı. Hatta Foça'da Manisa'dan daha çok Manisalı olduğunu söyleyenler bile var! Ama neyse ki yeni bir alternatif doğuyor. Hem de çok yakında. 2015’te… Aslında gölet. Ama sıradan bir gölet değil, çok büyük. Üstelik Manisa merkeze sadece 18 kilometre mesafede. Çoğumuzun haberi yoktur bu tesisten. Ama ben şimdiden yazıyorum, 2-3 yıl sonra en uğrak yerimiz olacak.

Gerçi ben zaten sık sık gidiyorum. Çiftçiliğe özendim. Bir kaç fidan ektim, biraz da domates biber. İyi de geldi vallahi... Toprakla iştigal etmek insan vücudundaki elektriği alıyor. Binalardan kurtulabilsek bazen… Hele şu alış veriş merkezleri yok mu? Elektrik yüklü her yer. İçine stres atmak için giriyorsunuz, hele bir de alış verişi abarttıysanız, moral sıfır çıkıyorsunuz.

Neyse biz dönelim köyümüze…

Evet, Manisa çok önemi bir değere kavuşuyor. Çünkü bu şehrin balık tutma hayali var. Hepimizin var. Adının ne olacağını ben de bilmiyorum ama şimdilik Bağyolu-Gülbahçe Göleti diyorlar.  Söz konusu alan Muradiye’yi geçtikten sonra Yuntdağı’na ilk giriş köyü olan Bağyolu ile Gülbahçe arasında yer alıyor. Oldukça büyük bir bölgeye yayılıyor. İçinde kamyonlar ve iş makineleri harıl harıl çalışıyor. Bu yıl içinde su tutması bekleniyor.

Peki gölet su tuttuğunda ne olacak?

Bölgedeki tarım arazileri suya kavuşacak. Hızla kuraklaşan Manisamız’da bu gölet bölgedeki tarım alanlarının nefes almasını sağlayacak. Ürün çeşitliliği artacak. Bunun dışında ve de en önemlisi Manisa yeni bir manzaraya, dinlenme alanına kavuşacak. Göletin su tutmasıyla muhteşem bir manzara ortaya çıkacak. Çevrede alabildiğine yeşil bir alan ve Bağyolu ile Gülbahçe’nin tam arasından geçen bir göl. Belki dağın eteklerinde göl manzaralı balık restoranlar, kafeteryalar olacak. Suyun kıyılarında balık tutan Manisalılar hayali hiç de uzak değil. Bölgenin iklimi değişecek.  

Geçen hafta sonu bir arkadaşımla bölgeyi gezerken ilk kez barajın bulunduğu alanı inceleme fırsatı buldum. Gerçekten muhteşem. Bölge tam bir doğa harikası. Gezmek için gitmiştim ama gazetecilik dürtülerim devreye girince fotoğraflar çektim. Merak edenler için yayınlayalım. Gölet dolunca tekrar aynı noktadan yenilerini çekeriz, yan yana yayınlarız manisahaberleri.com’da. Bakalım nasıl bir fark olacak? Ben şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Çünkü görünen hayırlı bir iş olduğu yönünde… Hadi şimdiden rastgele…