Bugün Şehzadeler ilçesi için CHP ve İyi Parti, farklı firmaların yaptığı anket sonuçlarını yayımladı. CHP’nin anketine göre Gülşah Durbay önde. İyi Parti’nin anketine göre ise Ahmet Karadağ önde. Her iki ankette Cumhur İttifakı adayı Yavuz Kurt ikinci sırada ve oy oranı yüzde 30’un üzerinde.     

Gerçekçi, tarafsız yapılmış anketler aslında doğrun sonuçlar verebilir. Ancak hepimizin bildiği bir gerçek var. Anket firmaları genelde anketi yaptıran partinin ruhunu okşayacak sonuçlar bulmaya çalışır. Maalesef birçok seçimde bunun örneklerini gördük.

Seçimler bir algı yarışıdır aynı zamanda. Hem adaylar yarışır hem algı. Kim daha iyi algıyı yönetirse o galip gelir. Hele oy oranları birbirine yakınsa…

Tıpkı Şehzadeler’de olduğu gibi.   

Üç genç aday yarışıyor. CHP’de Gülşah Durbay. İyi Parti’de Ahmet Karadağ. Ve Cumhur İttifakı adına Yavuz Kurt en son sahneye çıkmıştı hatırlayacağınız gibi.

Tek tek adaylara şöyle bir bakıyorum da bence birbirinden değerli, üç güzel isim. Partileri tebrik ediyorum. Adaylar centilmence bir seçim mücadelesi örneği sergiliyorlar. Hepsini buradan alkışlıyorum. Aman nazar değmesin. Şuana kadar sorunsuz bir seçim sürecine şahit ettik sayelerinde.  

Aynı durum Yunusemre ilçesinde de söz konusu diyebiliriz.  

Fakat bu yazımda sadece Şehzadeler ilçesine kafa yormak istediğim için Yunusemre’yle ilgili detaylara bir sonraki yazımda girmeyi düşünüyorum.

Gelelim mevzuya…

Bugün CHP Şehzadeler grubunda bir anket paylaşıldı. Ardından İyi Parti grubu da benzer bir anket sonucunu duyurdu.

Biz Manisahaberleri.com olarak, anket sonuçlarını yayınlamıyoruz. Çünkü yanıltıcı olabiliyor ve bu da adaylardan birine veya birkaçına haksızlık yapılması anlamına gelebilir.  

Bugün aynı anda iki parti farklı anket sonucunu paylaşınca sonuçları bakımından yazılmaya değer buldum.  

İyi Parti ORC’nin anketine dikkat çekti. Bu ankete göre Şehzadeler ilçesinde İYİ Parti’nin adayı Ahmet Karadağ’ın oy oranı yüzde 33,3. İkinci sırada 31,5’le Cumhur İttifakı adayı Yavuz Kurt var. CHP’nin adayı Gülşah Durbay’ın oy oranı ise 24,2. Bu ankette kararsızların oranı yüzde 7,5, diğer adaylara oy verenlerin oranı da yüzde 3,5 çıkmış.

Şimdi gelelim CHP’nin duyurduğu ankete…

Veri analisti Murat Kızılboğa’nın Şehzadeler seçim tahmininin paylaşıldığı ankette CHP Adayı Gülşah Durbay 33,3’le birinci olurken, Yavuz Kurt diğer ankette olduğu gibi 32,0 oy oranıyla ikinci sırada... İYİ Parti Adayı Ahmet Karadağ’ın 28,5 puanla ORC’nin anketinin aksine 3.sırada olduğu belirtilmiş.

Ben her iki anket sonucunu size aktardım. İki ankette ortak nokta Yavuz Kurt’un ikinci olması. Ve bir ankette 31,5, diğer ankette 32.0 yüzdenin birbirine çok yakın çıkması Kurt’un oy oranının yüzde 30’un üzerinde olduğu sonucunu ortaya çıkarıyor.   

Bu haberler gelince Ak Parti kaynaklarına anket sonucu sordum. Onlarda da iki ayrı anket varmış. Yavuz Kurt’un rakiplerinin önünde olduğunu öne sürdüler.

Kim önde kim geride, an itibarıyla kesin bilmemiz mümkün değil.

Şehzadeler özelinde bakarsak öyle bir seçim ki inanın kim kazanırsa kazansın sürpriz olmayacak. İşin güzel tarafı, adayların her birinin kalitesi ve duruşu.

Bu açıdan şanslıyız sanırım ya da umuyorum.  

ÖMER FARUK ÇELİK’E YAPILAN HAKSIZLIK 

Şehzadeler Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı Ömer Faruk Çelik’le ilgili ki ayrı algı var. Yunusemre ilçesiyle bir karşılaştırma yapılıyor. Ve Şehzadeler’de yeterince hizmet yapılmadığı iddiası var. İkincisi Ömer Faruk Çelik’in engin hoşgörüsü, güler yüzüyle gönüllerin başkanı oluşu.   

Hizmet yapmadı, proje üretmedi söylemlerinin Ömer Faruk Çelik için haksızlık olduğunu düşünüyorum. Çelik’in başlattığı ve 5 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm hamlesinin başlı başına çok önemli bir başlangıç olduğu aşikardır. Manisa’nın en önemli problemi plansız yapılaşmadır. Kentsel dönüşüm projesinde vatandaşların ikna edilmesi işini üstlenen Ömer Faruk Çelik, çok değerli bir işi başarmıştır.

Bu hizmet hayat değil, hayatlar kurtaracaktır. Deprem gerçeğine karşı atılmış en önemli adımdır ve bu adımın atılmasında Ömer Faruk Çelik başrol oyuncusudur.

Ve seçilecek olan belediye başkanı mutlak bu rolü devam ettirmelidir. Çünkü Şehzadeler'in en öncelikli sorunu kentsel dönüşümdür. 

Ayrıca Şehzadeler ilçesinde birçok belediyecilik hizmeti düzenli yapılmış, birçok önemli proje hayata geçirilmiştir. Bunları tek tek saymaya gerek var mı?     

Şehzadeler ilçesinin coğrafi konumu, gelirlerinin azlığı Yunusemre ilçesine oranla kısıtlıdır. Proje üretme alanları dardır. Yeni bir proje üretmek için mevcut alanlardaki yapıları yıkmak ve yenisini yapmak doğal olarak zaman alıyor.

Ömer Faruk Çelik’in performansını değerlendirirken şartları göz önünde bulundurmak daha adil bir yaklaşım olacaktır.

Ayrıca ve son olarak Ömer Faruk Çelik’in, onca ısrar ve ikna çabasına rağmen 2 dönemin sonunda kendi isteğiyle aday olmama kararı, birçok siyasetçiye örnek olabilecek olgunluktadır. 

Ben şahsen gerek insan ilişkileri gerekse mütevaziliğiyle Ömer Faruk Çelik’in seçmende iyi izlenimler bıraktığı kanaatindeyim.

Allah her siyasetçiye böyle bir final nasip etsin…