Sizlere bir aile dramından veya ekonomin çöküşünden söz etmeyeceğim ancak benzer bir ÇÖKÜŞ ten ve YOK oluştan söz edeceğim.

İkisinin kaderi bir birine o denli benziyor ki üç yıl önce Amatör kümeye düşen Manisaspor’dan sonra da hafta sonu itibari ile de Akhisarpor evinde oynadığı Merkür Jet Erbaaspor'a 6-2 yenilerek amatör kümeye düştü.İşte böylesi bir kader yoldaşlığını kaleme alıyorum.

6 Sezon Siyah beyazlı renklerin hakimi Manisaspor ve 7 Sezon da Yeşil Siyah renklerin hakimi Akhisarspor bu iki takım Süper ligde 1,5 milyon kişinin yaşadığı Şehzadeler şehri Manisa’nın gururu oldu.

Akhisarspor ve Manisaspor süper ligde bulundukları yıllarda trilyonluk transferlerle kurulan Fenerbahçe,Galatasaray,Trabzonspor,Beşiktaş gibi dev takımlar başta olmak üzere ligdeki tüm takımlar karşısında ortaya koydukları oyunlarla darma dağın etti. Bu futbollarıyla kendi taraftarlarının ötesinde konuk taraftarlardan alkışlar aldı.

Akhisarspor’un Fenerbahçe üzerinde 8. şiddetinde deprem yarattığı O geceyi unutmam hiç de mümkün değil. 2018-2019 Futbol sezonu oynanıyor ve tarihler 9 Aralık’ı gösteriyordu. Akhisarspor ligde 16. Sırada yer alıyor Fenerbahçe ise 15. Sırada bulunuyordu.

Kanaryalar için zorlu deplasman olmakla birlikte galibiyet çantada keklik görülüyor idi.Teknik direktör Cihat Arslan direktifleri ile sahaya çıkan yeşil-siyahlılar 90 dakikanın sonunda Loteteka Bokıla, Manu ve Regattın attığı gollerle soyunma odasına 3-0 yenik girdi.Futbolcular ikinci şoku Ali Koç’un verdiği karar ile yaşadı. 

Koç, soyunma odasına girerek Fenerbahçe futbolcularını taşıyan kafile otobüsünün İzmir Havalimanı yerine rotanın direk olarak karayolu ile İstanbul’a gidilmesi talimatı verdi. 

Fenerbahçe kafilesi Sportif Direktör Damien Comolli’nin içinde bulunduğu otobüs 385 kilometrelik karayolu yolculuğu dünya spor tarihine böyle yazıldı.Ligde konumuna gelince 17 puanla alttan ikinci sırada yer alması ise hafızalarda kaldı.
 Fenerbahçe’yi yenmesi ise Akhisarspor açısından da hiç de parlak olmadı. Hamza Hamzaoğlu ile başlayan Süper lig yolculuğu  2018-2019 sezonunda ligi sonuncu tamamlayarak süper lige veda etti. 

Teknik Direktör Okan Burak ile Türkiye Kupası'nı ve TFF Süper Kupa'yı müzesine götüren, Yeşil-Siyahlılar 2019’da UEFA Avrupa Ligi'nde yer aldı. 

İki sezon 1. Ligde mücadele eden Akhisarspor, kendisini 2. Ligde buldu sonrasında geldiği 3. Lig macerasında hüsranla sonuçlanmasıyla birlikte kaçınılmaz son Amatör Küme.
Geride geç de olsa tamamlanan 12 bin 139 seyirci kapasiteli Spor Toto Akhisar Stadyumu atıl durumda bomboş kaldı.

MANİSASPOR’DA AYNI KADERİ ÜÇ YIL ÖNCE YAŞADI   

Türk Futbolunda Akhisarspor’un yaşadığı bu kaderin aynısını Manisaspor’da cephesinde de yaşandı. Vestel Manisaspor markası ile 6 sezon süper ligde mücadelesini sürdüren siyah-beyazlı takım kötü yönetim,yanlış transferler freni patlayan bir kamyonun yokuş aşağı kontrolsüz şekilde gitmesi gibi hızla çıktığı liglerden paraşütsüz şekilde kendisini bulduğu Misli.com 3. Lig 1. Grup'ta Çankaya Futbol Kulübü'ne 3-2 mağlup olmasıyla birlikte Bölgesel Amatör Lig'e düştü.  Mustafa Denizli,Ersun Yanal,Yılmaz Vural,Levent Eriş,Mesut Bakkal,Giray Bulak,Reha Erginer ve Kemal Özdeş, teknik direktör olarak görev yaptığı Vestel Manisaspor’da Caner Erkin, Hakan Balta, Burak Yılmaz, Filip Holosko, Selçuk İnan ve Arda Turan gibi isimlerle ligde fırtınalar estirdi.

2005-2006 sezonun 15 Nisan’da Vestel Manisaspor’unda Fenerbahçe’ye 5-3 süprizini de unutmak mümkün olamazdı. 
 Vestel Manisaspor’un sahada Göksel,Tufan, Hakan Balta,Yılmaz ,Zafer Şakar,Arda Turan, Zafer Demiray,Serkan Dökme, Yunus,Caner, Zelenka,Birol,Holosko ve Sinan Koloğlu ile yer alırken güçlü rakibi Fenerbahçe ise Rüştü,Servet, Luciano,Önder,Serkan,Ümit,Aurelio,Appiah, Alex Tuncay, Semih,Anelka ve Nobre ile mücadele etti.

Holosko’un açtığı gol perdesine Caner 45 dakikada attığı golle devreyi kapattı.İkinci yarıda , Sinan Koloğlu attığı üç golle heptirik yaparak maçı Vestel Manissapor 5-3 kazandı.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte yaşanan olaylar siyah beyazlıların galibiyet coşkusunu gölgelerken ertesi gün tüm spor medyası manşetlerine Vestel Manisaspor’un Fenerbahçe karşısında kazandığı zafer yerine maç sonu yaşanan olaylara yer verdi. Fenerbahçe liderliği Galatasaray’a kaptırdı.Ligin sonunda Galatasaray Şampiyon oldu.Lige 5-0 lık Malatya galibiyeti ile başlayan Vestel Manisaspor ligi 12. sırada tamamladı.Başkan Haluk Çubukçu başkanlığında Faır play adına sevindiren olaylara da tanık olduk.

Vestel Manisaspor-Sakaryaspor arasında oynan maçta her iki takımın taraftarları aynı tribünlerde zıt formaları giyerek maçı izleyerek faır play adına örnek oldu.Fakat hakem Cüneyt Çakır’ın maç esnasında kaleci Bülent Ataman’ın hakemlik kokartını koparttığı gerekçesiyle maçı tatil etmesi Faır-play ruhuna adeta darbe gölge düşürdü.Vestel yönetimi de Manisaspor üzerindeki Sponsorluğuna son verdi.

Siyah beyazlı ekip bir sezon sonrasında süper ligden düştü.

2009-2010 sezonunda çıktığı süper ligde ancak iki sezon durabildi.

Yıllar itibari ile kötü yönetilen Manisaspor tıbkı Akhisarspor gibi hızla inişe geçerek şimdiki bulunduğu süper amatör kümeye düştü..

Akhisarspor-Manisaspor’un aynı kaderi paylaşmasının perde arkasında yatan geçerli nedenlerin en başında istikrarsız yönetimler,yanlış transferleri gösterebilirim.

75 yıl aradan sonra Manisa’da CHP olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üze 14 ilçede belediyeliği kazanılması ile Manisaspor’u yeniden eski günlere taşıma umudu doğacak gibi.

Fanatik Manisasporlu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in bu yönde hamlesini ne zaman hayata geçireceği Manisaspor sevdalılarınca bekleniyor olduğunu biliyorum.

Bu sezon olmasa bile önümüzdeki süreçte Başkan Ferdi Zeyrek 2013 yılında kendisinde yönetimde olduğu Manisaspor’u yeniden eski günlerine taşıyacağı bir hamleyi yapacağı umudunu taşıyorum.O yıllarda Başkanlığını üstlenen Emre Hasgör, bugün için Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanlık koltuğuna oturdu.

170-200 Milyon liralık borcu olan bir Manisaspor’u yeniden eski günlerine nasıl taşınır bilinmez ama Başkan Zeyrek’in içindeki Manisaspor aşkı bunun üstesinde geleceği umudunu taşıyarak güzel ve aydınlık günlerde buluşmak dileği ile

Saygılar sunuyorum...