Öğretmenevi kavşağı neymiş öyle!  Kapanınca Manisa'da trafik durdu. Birçok yol, cadde ve sokak olumsuz etkilendi. Ve daha ilk günden büyük sıkıntı yaşandı. 
Tabi Manisalılar trafiğe pek alışkın değil. Biraz da tepkiler bundan. Ama asıl sorun alternatif yolların yetersizliği. Buna bir de normal şartlarda bile isyan ettiren istasyon hemzemin geçidi eklenince Manisa trafiği bir anda İstanbul'u aratır hale dönüştü. 
Asıl cevabı merak edilen soru şu; Bu çileyi 6 ay nasıl çekeceğiz? Bu noktada yetkililerin biraz daha kafa yorması şart. Yoksa yorulmayan kafalar çok ağrıyacağa benziyor. 
Ne yapılabilir?   
Ben şehir plancısı değilim. Trafik uzmanı da değilim. Prosedür tam olarak uyar mı uymaz mı bilmiyorum. Sadece ona buna atıp tutmak yerine, bağcıyı dövmekten ziyade üzüm yemek amacıyla naçizane bir çözüm önerisi sunayım. 
Yoğunluğun merkezi Devlet Hastanesi kavşağı. Kavşağa, Gediz Kavşağı-yeni otogar-stadyum ve Tarım İl Müdürlüğü'nün bulunduğu 2.Anafartalar Mahallesi yönünden yoğun bir trafik akışı var. 2.Anafartalar Mahallesinde nüfus yoğunluğu 7-8 katlı sitelerden dolayı oldukça fazla. Her sitede onlarca araç var. 
Bu trafiğin bir bölümü Galericiler sitesinin içinden Öğretmenevi Kavşağı'na yöneliyordu. Bir bölümü ise istasyona... Yani araç trafiği ikiye bölünüyordu.  Şimdi bölünemiyor. Çünkü Öğretmenevi Kavşağı kapalı ve haliyle Galericiler sitesi de alternatif olamıyor. Ki yeni kavşak yapıldığında da Galericiler sitesi girişi kapalı olacağı için bu alternatif hiç olmayacak. Öğretmenevi Kavşağı'nın yapımı ne kadar doğru ise siteye girişin kapatılması o kadar yanlış. Bunu daha sonra detaylandıracağım. Şimdilik dönelim konumuza...
Öğretmenevi Kavşağı kapatılınca Manisa trafiğinin bu denli olumsuz etkileneceğini hiç kimse tahmin etmemiştir. Ama bugün ortada net bir gerçek var. Mevcut durumda daha fazla alternatif yola hatta yollara ihtiyaç var. Mademki kavşağın yapımı 6 ay sürecek, o zaman bu süre zarfında geçici olarak stadyum ve altındaki yakıt istasyonundan Ordu A.Ş.’nin bulunduğu noktaya uzanan ve Mimar Sinan bulvarına çıkan bir yol var. Bu yolun Mimar Sinan bulvarıyla kesiştiği noktada yolun karşısına geçiş verilebilir. Bu noktaya geçici sinyalizasyon kurularak trafiğin biraz daha rahatlaması sağlanabilir. Böylece Devlet Hastanesi kavşağı tıkalı olduğu için Gediz Kavşağı'na yönelip şehre buradan dönmek isteyen araç sürücüleri için Ordu A.Ş.'nin veya o bölgede uygun bir yere açılacak yeni geçiş noktasıyla karşı şeride geçilerek İzmir veya şehrin batı yönüne dönüş mümkün olacak. Bu geçici alternatif, hem Gediz Kavşağı’nı hem de Devlet Hastanesi Kavşağı ve İstasyon hemzemin geçidini biraz daha rahatlatacaktır. 2.Anafartalar'ın trafik yoğunluğu da tamamen bu yeni geçici noktaya yönelmiş olacaktır. 
Çile çekmeden de bu kavşak yapılabilir. 
FUAR MUHTEŞEMDİ 
Yaklaşık 20 yıldır Manisa'daki etkinlikleri takip ediyorum. Bu yıl Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı'nı özel kılan bir durum vardı. Fuar Merkezi'nin çevresindeki stantlar 21 Nisan’da açıldı. 25'inde ise geleneksel Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı 24.kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Ve ilgi ilk günden son güne kadar inanılmazdı. İnsanlar adeta akın etti. Sadece fuardaki çeşitlilik, eğlence ve alış veriş değildi onları çeken. Bir geleneksel buluşmaydı sanki. Sanki herkes o dokuz-on güne saklamıştı eğlence ve alış veriş hakkını... En mütevazi rakamla 300 bini aşkın insan 10 gün 10 gece fuar alanına geldi. 
Bu gelenek kendiliğinden ortaya çıkmadı. 24 yıl önce Simsaroğlu Çifti'nin büyütüp, geliştirip bugünlere getirdiği Mesir Fuarı gerçekten Manisa'nın bir markası haline gelmiş. Bu ilgi, bu fotoğraf bir ispattır. Mesir denince, festival denince akla saçım töreniyle birlikte artık fuar geliyor... 
Ne mutlu emeği geçenlere…