Bazı sözler vardır cuk diye oturur. Meselenin özetidir. Herhalde bugün söylenecek en uygun söz budur. 
Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. 
Türk Dil Kurumu; “Bir işin sonunun nasıl olacağı şimdiki gidişinden belli olur anlamında kullanılan bir söz.” şeklinde ifade etmiş.
Bu işin sonunun nasıl olacağı belli...
Perşembe Pazarı ile ilgili günlerdir süren bir tartışma var.  Dün bu tartışmalar adeta tavan yaptı. Eski Garaj Yeni Proje inşaat çalışması nedeniyle Perşembe Pazarı’nın geçici olarak Öğretmenevi’nin arka kısımdaki caddelerde kurulması kararlaştırıldı. Karar UKOME’de alındı. Ancak karar pazarcılardan başka hiç kimseyi tatmin etmedi. 
Buna ben de dahilim.
Hatta bu memnuniyetsizlik ciddi bir endişeye dönüştü. Çünkü Manisa zaten köprülü kavşağın yapımı nedeniyle aylarca trafikle boğuştu. Tekrar aynı kabusu kimse görmek istemiyor. 
Malumunuz Perşembe Pazarı Manisa’nın en büyük pazarı. Hem müşteri potansiyeli hem de pazarcı sayısı bakımından sanırım en kalabalık pazar. Bu durumda pazarın Öğretmenevi’nin arkasındaki sokaklara kurulması demek curcuna demek. Trafiğin tıkanması demek. İşkence demek... Bağlı yollar ve Devlet Bahçeli Köprülü Kavşağı da pazarın açılacağı gün bu trafikten son derece olumsuz etkilenecek. 
Tartışmanın odağında iki belediye var. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Barbaros Mahallesi ile Cider fabrikası arasında kalan ve kısa süre önce trafiğe açılan bulvarı istiyor.
Şehzadeler Belediyesi ise İstasyon Caddesi’ni öneriyor. 
Sonuç olarak UKOME’de ise Öğretmenevi’nin arka kısmı kararlaştırıldı. Ve resmi olarak bu karar uygulanacak. 
Başka bir deyimle pazarcının istediği oldu. Pazarcı esnafı kendince haklı olarak müşteri potansiyelinin daha yüksek olduğu bölgeyi istiyor. Aslında Öğretmenevi’nin arka sokakları pazarcılar açısından en sıkıntılı bölge. O sokaklara arabalarıyla nasıl girip yük boşaltacaklar veya yük dolduracaklar? 
Vatandaş o daracık sokaklarda nasıl alışveriş yapacak? 
Orada oturanlar zaten isyanda. 
Bütün bunlar bir yana tıklım tıklım arabalarla dolu olan o sokaklar her perşembe öncesi nasıl kaldırılacak? 
Yani hem pazarcı hem vatandaş hem trafik polisleri hem diğer görevliler açısından tam bir işkence olacak. 
En az 1.5 yıl...
İşin en üzücü yanı, çok güzel bir iş birliği ile Sümerpark’ı yapan iki belediyenin bu sebeble arasının açılması oldu. 
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik belki de 1-2 ay içerisinde el ele verip Sümerpark’ın açılışını gerçekleştirecekler. 
Şimdi ne olacak?
Aslında çözülmesi çok da zor olmayan bir konuda birden bire bu kadar ters düşmek ve karşılıklı açıklamalar hiç hoş olmayan bir noktaya getirdi hepimizi. 
Yazık...  
Ama hala sorunu çözmek için çıkış yolları tükenmiş değil. 
Pazar bu hafta kurulmayacak. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü kura çekimi yapılacak. Hala belediye başkanlarının bir araya gelip sorunu çözmek için vakitleri var. Çünkü her iki belediye her ne kadar ayrı noktaları önerseler de birleştikleri bir şey var o da Öğretmenevi’nin arka sokaklarının pazar için uygun olmadığıdır. Gerçi bu konuda karşılıklı açıklamalarla birbirlerini suçluyorlar ama ben işin çözümü ile ilgileniyorum. 
Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Ve bu sorun başlamadan bitirilebilir. Bitirilmelidir. Öğretmenevi’nin arka kısmı en kötü tercihtir ve acilen vazgeçilmelidir.