Manisa Mimar Sinan Bulvarı Manisa’nın prestij bulvarıdır. Her gün binlerce aracın geçtiği bulvar üzerinde 2004’ten önce sadece rahmetli Adil Aygül döneminde inşa edilen Kuşlubahçe köprüsü vardı. Köprünün ilerisindeki kavşak ise hemen yakınındaki Öğretmenevi’nden dolayı Öğretmenevi Kavşağı olarak biliniyordu. Resmi adı bu muydu bilmiyorum.

2004 yılında yapılan yerel seçimde Ak Partili Bülent Kar’ın seçilmesiyle Mimar Sinan Bulvarı’na iki köprülü kavşak yapıldı. Biri garaj karşısına diğeri ise YSE kavşağı olarak adlandırılan noktaya yapılan kavşaklara Kanuni ve Fatih Sultan Mehmet’in isimleri verildi.

2009 yılında MHP’li Cengiz Ergün’ün belediye başkanlığına seçilmesiyle birlikte aynı güzergaha yeni köprülü kavşaklar yapıldı. Çevre yolu kavşağına MHP’nin sembol isimlerinden Fırat Çakıroğlu, Küçük Sanayi Sitesi girişine yapılan köprülü kavşağa Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı ve bildiğiniz gibi en son yapılan Öğretmenevi Kavşağı’na ise Devlet Bahçeli ismi verildi. Hatta Bahçeli’nin isminin verilmesiyle ilgili önergeye Ak Parti de destek verdi.
Böylece Manisa Mimar Sinan Bulvarı yapılan köprülü kavşaklarla birlikte transit geçiş güzergahı oldu. Sadede Saruhan Otel Uncubozköy kavşaklarında kısa süreli yanan ışıklarda araçlar duruyor. Bu açıdan Mimar Sinan Bulvarı Manisa’da trafiğin pek tıkanmadığı noktalardan biri oldu.

Tek sıkıntı meydana gelen ölümlü, yaralamalı, maddi hasarlı trafik kazaları. Bunda sürücüler suçlu olmakla birlikte en önemli neden radar uygulamasının nadiren yapılmasıdır. Mimar Sinan Bulvarı’nda yavaş gitmek için hiçbir caydırıcı önlem yok. Bu da kazaları kaçınılmaz hale getirdi. Türkiye’de hem şehir merkezinde olup hem bu kadar insanın öldüğü çok az güzergah vardır.

Tabi bu defolarına rağmen bir prestij güzergahı olan Mimar Sinan Bulvarı’nda üç kavşağa MHP’nin sembol simalarının isimlerinin verilmesi eleştirileri, esprileri ve tespitleri de beraberinde getirdi.
Ben, “Milliyetçi Hareket Bulvarı” olarak adlandırıyorum. Biraz da MHP İl Başkanlığının geçtiğimiz gün yaptığı esprili paylaşımdan esinlendim.
Paylaşımda MHP Manisa il binasına gelmek isteyen biriyle telefon görüşmesi anlatılmış. Tabi gerçek değil. Ancak olası bir yol tarifi şöyle dile getirilmiş; 

-Alo buyur abi.
MHP İl Başkanlığı adresi mi?
-Nereden geliyorsunuz?
-İzmir den
-Abi Fırat Çakıroğlu Kavşağını geç.
Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağını geçtin mi, devam et.
Devlet Bahçeli Kavşağ’ından,
dön çarşıya, meydandayız...


Bu durum haliyle muhalefeti rahatsız etti. Özellikle ittifak süreciyle birlikte Devlet Bahçeli’ye tepki gösteren kesimler Öğretmenevi kavşağına Bahçeli’nin isminin verilmesine oldukça tepkililer. Yapılan haberlere gelen yorumlar da bunun bir kanıtı.

Ancak demokrasi böyle bir şey…
Meclis bu kararı oy çokluğuyla aldı. CHP buna karşı çıkacak üye sayısına ve güce sahip değil.
O zaman ne yapmalı?
Hani CHP’nin seçim meydanlarında sık sık kullandığı Moğollar’ın bir şarkısı var.

Bir şey yapmalı…
Ama ne?
Bu işler kızmakla, bağırıp çağırmakla olmuyor. Sırf muhalif bir bakış açısıyla Devlet Bahçeli’ye hakaretler yağdırmakla bir yere varılmadığı da aşikar.
O halde tek çare var.
Seçim kazanmak…
Ya da mecliste belirli bir çoğunluğu elde etmek.

Bahçeli isminin kavşağa verilmesini MHP ve Ak Parti istedi. CHP karşı çıktı.
Karşı çıkmak yetmiyor bundan sonra da yetmeyecek.   
2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde CHP’nin mevcut zayıf durumundan kurtulması için varını yoğunu ortaya koyması şart.

Seçim kazanmak için de doğru tercihlerle erken yola çıkmak lazım. İl Başkanı Semih Balaban bunun farkında. Hatta birkaç ilçede adayları belirlediklerini açıkladı.

CHP’nin Büyükşehir planına gelince;
2014’te tahminen 100 bin CHP’li, MHP’li Cengiz Ergün’e oy vermişti. CHP bu kez oyları korumak için Devlet Bahçeli Köprülü Kavşağı’nı kendi seçmenine propaganda aracı olarak kullanacak. Böylece 250 bin civarındaki oyunu muhafaza etmiş olacak. Merkez sağdan da oy koparacak bir aday bulabilirlerse CHP’nin büyükşehir oyu 300 bine doğru gidecek.
CHP’li yöneticilerin planı bu. Tutar mı tutmaz mı o ayrı bir şey.

Ya Cengiz Ergün?
O ne yapmalı?
Milliyetçi Hareket Bulvarı milliyetçi cenahın ruhunu okşadı, bu kesin. Ancak madalyonun öteki yüzü var. Ergün’ü CHP’li seçmenden iyice uzaklaştıran bir sürecin de başlangıcı olabilir. Ergün’e sadece MHP’li oylar yetmiyor, bu ortada. CHP’li seçmen Ergün’den desteğini çekerse, ki bu 100 binle ifade ediliyor, bu durumda Cengiz Ergün’ün oy yüzdesi bir anda 300 binin altına düşebilir.

Eğer Cengiz Ergün tekrar CHP’li seçmenin gönlünü kazanacak bir hamle yapmazsa, yani sol cenahtan aldığı desteği muhafaza edemezse, Ak Parti kimi aday gösterirse göstersin büyükşehri kazanır.
Yani Milliyetçi Hareket Bulvarı’nın getirisi kadar götürüsü de olabilir.
Hesap ortada…