Yorulan varsa kenara çekilsin…
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti’deki bu belirgin sorunu görmüş olacak ki nazikçe uyarıyor;
Kenara çekilin…
Kim bu yorulanlar?
Ya da soruyu şöyle soralım; “Yorulmak” ifadesinin asıl kastedilen karşılığı ne?
Aslında sadece Ak Parti’nin değil tüm siyasi partilerin en ciddi problemi bu. Hatta sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşlarında da aynı sorun söz konusu. Yorulan kenara çekilmiyor. Gerçekten başarılı, enerjik kişileri tenzih ediyorum. Öyleleri var ki hakikaten görev yaptığı sürece işinin hakkını vermiş. Bu yüzden o bıraksa bile bulunduğu örgüt onu bırakmıyor.  
Ama öyleleri de var ki, ne yorulmak biliyor ne bırakmak. Ve sadece kendi menfaatleri için bulunduğu yerde duruyor. Koltuğu koruma içgüdüsüyle yapmayacakları şey de yok. Her şey mübah onlara…
Bu mevzu derin. Biz dönelim yazımızın öznesine… Ak Parti’de kongre süreci Türkiye genelinde 5-6 Ağustos'ta belde kongreleri ile başlayacak. Büyük kongre 12 Eylül 2018'de olabilir. Haberlere ve iddialara göre Erdoğan'ın "Yorulan varsa kenara çekilsin" sözleriyle kapsamlı değişiklikler yapılacak. 
Erdoğan’ın “Metal yorgunluğu ve profesyonel deformasyon diye bir hastalık var, uzun süre görevde kalanlar bu hastalığa yakalanabiliyor. Yorulan varsa kenara çekilsin” sözleri Manisa’da kimlerin rahatını bozacak acaba?
Kimler huzursuz? 
Ak Parti Manisa teşkilatında (Samimiyetle partisi için koşturanları kesinlikle kastetmiyorum) yorulma problemi olmadığı için pek bu sebebe bağlı olarak kenara çekilen olacağını sanmıyorum. Çünkü Manisa Ak Parti’de “koşturmama” problemi veya rahatlığı var. Bu yüzden “yorulmama” halini şimdiden doğal karşılayabiliriz.
Bu “koşturmamaya” bağlı olarak ortaya çıkan “yorulmama” durumunun bir başka tanımı da şu:
“Her şeyi Erdoğan’dan bekleme…”      
Nasılsa Erdoğan oyları alıyor. Ne gerek var koşturmaya!
Bakın çarpıcı bir örnek vereyim;
2014 yerel seçimlerinde Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde 47 üyeyle birinci parti olan Ak Parti, o günden bu yana verdiği istifa ve kayıplarla stratejik çoğunluğunu kaybetti. Son yapılan Maya Park projesi oylamasında MHP ile CHP birleşince Ak Parti’nin oyları yetmedi.
Ak Parti Manisa’da Erdoğan sayesinde alınan oyları bile koruyamaz duruma gelmiş. Yani bırakın katkı sağlamayı, mevcut oylarla kazanılan meclis üye sandalyesi bile rakibe kaptırıldı. 
Bir Allah’ın kulu çıkıp hesap sormaz mı?
Ak Parti Büyükşehir Meclisinde iki isim FETÖ’den gözaltına alındı veya tutuklandı. Bu isimleri listeye kim yazdı? Bu isimler listeye yazıldığında 17-25 Aralık operasyonunun üzerinden 3-4 ay geçmişti. Yani savaş başlamıştı. 2014 yılının Mart’ından söz ediyoruz… Bu isimlerin FETÖ’cü olduğu bilinmiyor muydu? Bilinmiyorsa sıkıntı büyük! Bilerek yazılmışsa sıkıntı daha da büyük…
Yani Ak Parti Manisa’da yorulma sorunundan ziyade farklı sıkıntılarla karşı karşıya. Halbuki “Erdoğan” faktörü Ak Parti teşkilatları için inanılmaz bir avantaj. Sadece hata yapmamak bile yetiyor. Partinin önüne geçtiğiniz anda eksi yazıyor. Sıradan kalmayı bile başaramayan adaylar gördük. Sıradan kalsa kazanacak. Ama öyle hatalar yapılıyor ki yüzde yüz kazanılacak seçimler bile kaybedildi.
Bu gerçekler ışığında yorulup kenara çekilenleri beklemek boşuna. Sanırım parti genel merkezi de beklemeyecek.
“Yorulmak” ifadesinin asıl kastedilen karşılığı işte bu. “Biz dokunmadan siz çekilin” deniyor. Bu değişimin teşkilatlara nasıl yansıyacağını bekleyip göreceğiz. Ancak Ak Parti’nin ne yapıp edip kendi içindeki FETÖ’cüleri, ihalecileri, rantçıları temizlemesi lazım. Ve mümkünse samimi insanların öne çıkması, Ak Parti’nin de özüne dönmesi şart. Aksi halde değişen bir şey olmayacaktır.