Manisa hızla büyüyor. Ama gelişigüzel… Büyüdükçe yeni problemler ortaya çıkıyor. Mesela Manisa’nın sözde yeni yerleşim ve gelişim bölgesi olan Muradiye aslında tam bir Alaybey! Sokaklarıyla, alt yapısıyla yepyeni bir köy! Sular gider, elektrikler kesilir. Sokaklar dar, yan yana iki binadan biri üç katlı diğeri beş! Karşı taraf ise sekiz! Ve kimse neyin niçin yapıldığını anlayamaz. Dünyanın en ilginç imar düzenlemeleri vardır Muradiye’de… 
Ama bu bölge inanılmaz bir hızla gelişiyor.
Akgedik civarına ise TOKİ konutları yapılıyor. Bu da yeni Manisa Muradiye yolunun çok yoğun kullanılacağı anlamına geliyor. Bu yol Manisa’nın ne kadar saçma sapan geliştiğini göstermesi açısından son derece çarpık bir örnek. 2.TOKİ konutlarından Muradiye yönüne doğru ilerlediğinizde güzergah boyunca konutlarla, sanayi kuruluşlarının, hatta eğitim yuvalarının yan yana sıralandığını göreceksiniz.
Yol ikişer şeritli bölünmüş karayolu. Ama güvenlik şeridi yok. Yani tekeriniz patlasa yandınız! Duracak yer yok. Dursanız kaza riski yüksek.
Allah sizi korusun.
Muradiye istasyon Kavşağı çok tehlikeli… Bu kavşakta trafik ışığı uygulaması çok iyi oldu. Ancak araç trafiği o kadar yoğun ki burası köprülü bir kavşak olmadan asla normal dönemez. Çünkü Manisa’nın başına bela bir şey daha var burada.
Tren istasyonu!
Manisa batıya doğru hızla gelişiyor. Bu bölgeden şehre akan trafik var. OSB’den, orta ölçekliden, Muradiye’den gelen araçların şehre girişte birkaç kesişme noktası var. Bir nokta var ki artık herkesi canından bezdirmiş durumda. Çiçeği burnunda yeni problemimiz. Birkaç yıl önce en sakin kavşaklardan biriydi.
Lale kavşağı… 
Kavşakta ışık uygulaması yok, uygulanması da zaten mümkün değil. Sabah ve akşam saatlerinde tam bir curcuna… Halk tabiriyle trafik kilit! Sadece araç trafiği de değil sorun. Yalayalar için karşıdan karşıya geçmek ölümle dans etmek gibi bir şey. Hele engelliler için durum tam bir trajedi. Çünkü sanayi yönünden gelen ve hızla virajı dönüp Mimar Sinan Bulvarı, yani ana yol yönüne dönen araçlarla yolu karıdan karşıya geçmek isteyen yayalar ansızın karşı karşıya kalıyor. Arabadan hızlıysanız sorun yok. Değilseniz… 
İlle birinin ölmesi mi lazım? 
Bu böyle devam etmez, her şey net. Mesela bu kavşak yeniden düzenlense, yaya alt geçidi ya da üst geçidi yapılsa, araçların, servis otobüslerinin transit geçidi sağlansa ne olur? Çok mu zor böyle bir projeyi hayata geçirmek?
Şunu yüksek sesle söyleyebilirim;
Manisa’da trafik yok!
Araçların üst üste binmesinin nedeni plansızlıktır. Lale kavşağı,Öğretmenevi kavşağı, Devlet Hastanesi kavşağı, Gediz kavşağı ve Karaköy güzergahıbaşta olmak üzere şehrin problemli noktaları da belli. Bunu çözecek olan merciler de belli. O zaman bu işkence niye be kardeşim?

GEL DE ÇEVRE YOLUNU KULLAN!
Yeni yapılan çevre yolu Manisa’yı kamyon trafiğinden kurtardı. Ama bu kez de Gediz Kavşağı’nda trafik duruyor. Dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz. Biz yol yapıyoruz ama kesişme noktalarını biraz es geçiyoruz sanki. Gediz kavşağı da Manisa’nın sıkıntılı noktalarından biri durumunda artık. Köprülü kavşak yapılmadan da sorun çözülmeyecek.

TURGUTLU YOLU SÜREKLİ BAKIMDA!   
Manisa - Turgutlu yolu bölünmüş karayolu hükümetin Manisa’ya kazandırdığı en değerli yatırımlardan biri. Eskiden gidiş geliş yönü toplam iki şeritti. Çok trafik kazası oldu. Çok canlar gitti. Şimdi geniş ve güzel… Tek sıkıntı yolun bir şeridinin sürekli balkımda olması. Asfalt bu kadar kısa sürede çöküyorsa demek ki malzemede sıkıntı var. Bunun nedeni sorgulanmalı. İşini düzgün yapmayan her kimse hesabı sorulmalı. Çünkü faturayı millet ödüyor.