Siyaset siyaset olalı böyle bir belirsizlik görmüş müdür bilmiyorum. Çok detaya girmeye de şu saatten sonra gerek yok. Tek dileğim şu yerel seçimlerin hem devam eden süreç hem de sonuçlarıyla ülkemiz ve Manisa’mız için hayırlı bir sonla noktalanması.
Manisahaberleri.com olarak gelişmeleri, görüşmeleri sizlerle an be an paylaşmaya gayret sarf ettik. Birçok adayın ismi gündeme geldi. Şuna emin olun ki partilerin içinde kim konuşulmuşsa, kim partinin radarına girmişse, o günün şartlarında haberi yapılmıştır. Ve yetkili ağızlarla görüştükten sonra haberleri yayına verilmiştir.   
Bugün artık dananın kuyruğunun kopmak üzere olduğu noktadayız.
Ak Parti çok çok büyük sürpriz olmazsa, yüzde 99 Cengiz Ergün’lü MHP’yi destekleme kararını ilan edecek. Ak Parti şuan MHP’li başkanların görev yaptığı 6 ilçede aday çıkarmayacak. MHP de ikisi merkez ilçe olmak üzere 11 ilçede Ak Parti’nin adaylarını destekleyecek.
Biten pazarlığın üstüne pazarlık olur mu bilmiyorum.
Yani mevcut durumu korumaya gidiyor Cumhur İttifakı.
Bugüne kadar 81 ilin çoğu açıklanmasına rağmen gerek Cumhur İttifakı gerekse Millet İttifakı Manisa’yı açıklamadı. Nedeni ise görüşmelerin zincirleme olarak birbirini etkiliyor olması.
Hemen açayım konuyu…
Ak Parti ile MHP genel başkanlarının Manisa konusunda resmi açıklama yaptığı gün Millet İttifakı harekete geçecek. Aldığım tüm bilgiler bu yönde. Çünkü Ak Parti’den büyükşehir belediye başkan aday adayı olan Selçuk Özdağ, İYİ Parti’den gelen teklifi, siyasi teamüller gereği Cumhur İttifakı’nın adayı belirlendikten sonra değerlendirmeye alacak. Son karar çok yakın.
Peki Cumhur İttifakı, Ergün’ü açıkladığı gün Selçuk Özdağ ne yapacak?
Sayın Özdağ’ı ne zaman arasam mutlaka cevap vermiş veya dönüş yapmıştır. Bu konuyla ilgili de kendisiyle bir görüşme gerçekleştirdim. Telefonumu her zamanki gibi açtı ve samimiyetimize dayanarak görüşlerini söyledi.  
İYİ Parti’nin Manisa’daki kurucusu ve şuan ki tek milletvekili Tamer Akkal’la da görüştüm. Ki Tamer bey de muhtemel adaylar arasındaydı.   
Bugün itibariyle şahsi yorumum;
Selçuk Özdağ; olağanüstü bir durum yaşanmazsa, Cumhur İttifakı Cengiz Ergün’ü açıkladığı gün veya sonrasında İYİ Parti’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacak. Dolayısıyla CHP’nin de…
Şuan adaylığa en yakın isim Selçuk Özdağ’dır.
Eğer Özdağ’ın adaylığı gerçekleşmezse, şartlar değişirse muhtemel aday Tamer Akkal’dır.
Özellikle vurguluyorum, bugün itibariyle gelinen nokta budur.
Sonrasında ne gelişirse onu yazarız, şüpheniz olmasın.
Selçuk Özdağ süreç başladığından bu yana adaylığı en çok isteyen kişiydi. Gelinen noktada Özdağ’ın Ak Parti’den umudunu kestiğini söylersem herhalde yanılmış olmam. Belki bu doğal bir sonuç.
Bu durumda Cumhur İttifakı Ak Parti-MHP-Cengiz Ergün oylarını bir adreste toplayarak seçimleri kazanmayı hedefleyecek.
Millet İttifakı ise CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi oylarını arkasına almayı planlıyor.
Seçimlerin kaderini ise Ak Parti’de Cengiz Ergün’e karşı olan kesimler, CHP’de Selçuk Özdağ’a oy vermeyecek olanlar ile HDP’nin yaklaşık 70 bin seçmeni belirleyecek.
Tam bir taktik yarışı bizi bekliyor…