Yıllardır Manisa’nın tanıtılamadığından yakınırız ya. Dün bizim 10 yıllardır yapamadığımızı başkaları yaptı.
Nasıl mı?
Önce organizasyonla ilgili bilgi aktarayım. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) tarafından 1963 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenleniyor. Ülkemizin dünya çapındaki en prestijli spor organizasyonlarından biri.
TUR bu yıl 54’üncü kez start start aldı. Selçuk’tan başlayan 5’inc Etap Manisa’da tamamlandı.
2017 yılında dünyanın en önemli yarış kategorisi olan ‘UCI World Tour’ kapsamına alınan yarış, 09-14 Ekim 2018 tarihleri arasında 6 etaplı olarak gerçekleşti.
Bu dev organizasyon dört kıtadan dünyanın en önemli 20 bisiklet takımına mensup yıldız bisikletçileri ve Türk Milli Takımı’nı buluşturdu. Organizasyon ‘bisikletin başkenti’ olarak kabul edilen Konya’dan start aldı.
TUR, Akdeniz ve Ege sahilleriyle devam etti. 2’nci etap Alanya-Antalya, 3’üncü etap Fethiye - Marmaris arasındaydı. Marmaris-Selçuk arasındaki 4’üncü etap, Meryem Ana Evi’nin yer aldığı Bülbül Dağı tırmanışıyla son buldu. Ve Final niteliği taşıyan 5’inc Etap Selçuk’tan başlayıp Manisa’da son buldu.
Son etap Bursa’dan start alacak ve tarihte üç imparatorluğa başkentlik yapmış, ülkemizin de en büyük ili İstanbul’daki büyük finişle sonlanacak. Yaklaşık 950 km’lik dev yarış böylece tamamlanmış olacak.
Biz dönelim Manisa’ya…
Manisa dün tarihi görüntülere sahne oldu. Şehir, tarihinin en büyük tanıtımını yaptı.   
Dün sanki Mesir Festivali vardı. Halk yollarda bisikletçileri bekledi. Organizasyon boyunca TRT, havadan ve karadan Manisa’yı tüm dünyaya izletti.
Organizasyon, naklen ve banttan yayınlarla 160’tan fazla ülkede izlendi. Geçen yılki yarış, toplam 284 saatlik yayınla beş kıtada 484 milyondan fazla haneye ulaşmıştı. Bu yılki yarış çok daha renkli ve farklı etapları içerdi. Çok daha fazla kitleye ulaştığından şüphem yok.
Milyonlarca insanın izlediği tarihi ödül töreninde vali yardımcısı ve belediye başkan yardımcıları nezdinde temsil edildik. Sanırım organizasyonun önemi pek fark edilmemiş!
Biz yine de olumlu tarafından bakalım. Manisa etabı başarılı ve kusursuza yakındı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk ve ekibinin çabası takdiri hak etmiştir. Organizasyona katkı sunan valilik, belediyeler, STK’lar, Vestel City, adını sayamadığım kurum ve kuruluşlar ve özellikle yarışın kazasız belasız atlatılmasında yoğun çaba harcayan emniyet mensuplarımıza sonsuz teşekkürler.
Bisiklet sporuyla amatörce de olsa ilgilenen biri olarak organizasyonun Manisa’da yapılmasından dolayı büyük mutluluk duydum.
Çünkü dün, dünya Manisa’yı seyretti.
Farkında mıyız emin değilim!
Neyse...
Söylenecek çok şey var ama ben susayım fotoğraflar konuşsun.