Hakikaten tuhaf bir durum. Çünkü CHP dokunulmazlıkların kaldırılmasını en çok isteyen partiydi. Ve o gün geldi çattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu aslında birçoğumuzun pek beklemediği bir hamle yaptı. “Dokunulmazlıklar kaldırılsın” dedi. Teklif hazırlandı. Aslında bu teklifle birlikte Ak Parti yanlıştan döndü. 2002’den beri iktidarda olan bir partinin dokunulmazlıkları çoktan kaldırmış olması gerekirdi. Beklenti bu yöndeydi. Geldiğimiz nokta bu açıdan olumlu.  Ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teklife “evet” diyeceklerini açıklaması da olumlu. Ancak CHP’de herkes Kılıçdaroğlu gibi düşünmüyor. 
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Genel Başkan’ın aksine  "Siyasetin tutsak edileceği dokunulmazlıkların kaldırılması teklifine hayır diyorum" dedi. Açıklamanın devamında Biçer gerekçeleri sıralamış; “Hayır diyorum; çünkü hukuk uzun zamandır güvensiz, Anayasa'ya aykırı bir teklif ve bu. Anayasa'yı da tanımayan bir Cumhurbaşkanı var ortada. Hukuktan değil saraydan talimat alan yargı kimse için adalet dağıtamaz. Düşünceyi, ifade özgürlüğünü, eleştiriyi suç sayanlar hukukçu olamaz. Hukuk, siyasetin intikam aracına dönüşemez. Siyaset saraya emanet edilemez. Halkın iradesi yok sayılamaz.”
Biçer, Genel Başkan Kılıçdaroğulu’nun da “tamam” dediği teklifin aslında başkanlık sisteminin tesisi olacağını iddia ediyor. Yani dolaylı yönden CHP Genel Başkanı’nın teklife evet diyerek iktidarın ekmeğine yağ sürdüğünü ima ediyor! İfadeler net; “Bugün söz konusu olan dokunulmazlıkların kaldırılması, tepkisiz muhalefet, muhalefetsiz meclis, sessiz bir toplumun inşası, sokağın da itirazının ortadan kaldırılarak, başkanlığın tesisidir. Gerçek ve bağımsız hukuka karşı saygımız ve halka karşı sorumluluğumuz gereği parlamentoda, kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalı diyorum. Hırsızların yargı önüne çıkarılmadığı, siyasetin tutsak edildiği bir dokunulmazlıkların kaldırılması teklifine bu yüzden hayır diyorum."
Tur Yıldız Biçer ve onunla aynı düşüncede olan CHP’li diğer vekillerin Genel Başkan’a rağmen bu teklife “hayır” diyerek çok ciddi bir siyasi hataya sürüklendiklerini düşünüyorum. Çünkü milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı çıkmak, “dokunulmazlıklar devam etsin” demektir. Yukarıda sayılan gerekçelerin vatandaşa anlatılması zor. Veya diyelim ki Tur Yıldız Biçer haklı. O halde teklifi destekleme kararı alan CHP Genel merkezi neden yukarıda sıralanan gerekçeleri hesaplamadı?   
CHP Genel Merkezi’nin teklifi destekleme kararı CHP’li vekiller açısından hukuken bağlayıcı olmayabilir. Ancak partinin görüş bütünlüğü ve savunduğu doğrular açısından izahı zor, ciddi bir çelişkiyle karşı karşıya kalındı. Şimdi kamuoyu şunu soracak; Dokunulmazlıklar kaldırılmalı diyen CHP Genel Başkanı mı haklı yoksa kaldırılmasın diyen bir gurup milletvekili mi? CHP bu soruya kendi içinde net, sağlıklı bir cevap bulamıyorsa bir siyasi faturayla karşı karşıya kalacağı muhtemeldir.
Gelelim vatandaşın ne düşündüğüne; Bugüne kadar “milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmasın” diyen biriyle hiç karşılaşmadım. Belki bu bile yeterli bir kıstastır.