Manisa’da yaşayan biz Gördesliler için Ramazan ayında Gördes’te olmak, bir nebze olsun şehrin gürültüsünden kaçmak, memleketimizde, doğduğumuz, büyüdüğümüz topraklarda olmak büyük haz veriyor.

Gelin kız helvası, tahinli pidesi, fırınlarda pişirilen içli pideleriyle Ramazan bir başka güzel yaşanıyor Gördes’te.

Gelin kız helvası, sadece Gördes’te ve ramazan ayında yapılan bir tatlı. Tarihi de çok eskileri dayanıyor. 1800'lü yıllarda Hasan Basri Hazretleri tarafından keşfedilen tatlı, oğulları nişanlı olan aileler tarafından hazırlanıp kız tarafına ikram ediliyormuş.

Şehit Makbule diyarı Gördes’te, büyüdüğüm, sokaklarında çember çevirdiğim yollarda yürüdüm. Tarlada, kahvehanede hemşerilerimle görüştüm.

Bu Ramazan, Gördes’in iki sorunu başı çekiyor. Öncelikle, zamlar ve hayat pahallığı en önemli gündem maddesi. Nereye gitsem bu konu konuşuluyor. Bir diğer sorun ise Gördes-Akhisar yolunun bir türlü yapılamaması. Esnafından, memurundan, çiftçisinden çok sayıda Gördesli, tam 3 kere basın açıklaması yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor.

Ellerinde pankartlarla, sürekli kazaların yaşandığı, yılan hikâyesine dönen Gördes-Akhisar yolunun bir an önce bitirilmesini istiyorlar. Sonuna kadar haklılar.  

 En son yapılan basın açıklamasına Belediye Başkanı Muhammet Akyol da katılarak destek oldu.

Başkanla bizzat görüşerek konuyla ilgili bilgi aldım. Yol yapımı için üzerine düşeni,  elinden gelenin fazlasını yaptıklarını dile getirdi. Gördes için güzel şeylerin olacağı müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Muhammet Akyol’a şiir kitabımı hediye ettim. Sonrasında beraber Gördes’in girişine yapılan cami ve Şehit Makbule Hanım Kuran Kursu inşaatını ve millet bahçesini gezdik. Yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu Başkan. Çalışmalarını yakından takip ettiğim Akyol’un Gördes’in gelişmesi için elinden geleni yaptığını gördüm.

Güneşli’de, sahurdan sonra halı dokuyan kadınları dinledim. Günde 7-8 saat çalışarak, el emeği, alın teri, göz nuru halıları dokurken 6 bin düğüm attıklarını, karşılığında sadece 70 TL kazandıklarını söylediler. Bir ay boyunca her gün dokusan bile 2100 lira yapıyor. Asgari ücretin çok altında bir rakam. Emeklerinin karşılığını alamadıklarından muzdarip hepsi de. İnşallah yevmiyelerine zam gelir.

Temiz havasıyla, yem yeşil doğasıyla, sımsıcak insanıyla, Kuva-yi Milliye Şehri Güzel Gördes’im. Daha güzel günleri hak ediyorsun.

Sağlıcakla kalın…