14/02/2022 tarihinde bu sütunlardan bir yazı yazmıştım. “Merkezefendi Devlet Hastanesinden İzmir Caddesi’ne Yol Açılamaz mı?” başlıklı yazım için çok kişiden destek mesajları almıştım. Konuyu yakından takip etmeme rağmen bir sonuç alamadım.

Kısaca özetlemek gerekirse şöyle yazmışım : Önceden hastanenin üst tarafından, yani İzmir Caddesi’nden YSE kavşağına bağlanan bir yol vardı. Şimdi o yol araç trafiğine kapalı olduğu için, İzmir, Muradiye, Laleli bölgesi, Güzelyurt Mh., Unucubozköy Mh., Hafsa Sultan Mh, 75. Yıl Mh. vb. istikametine araçla gidebilmek için, İzmir Bursa Sürat Yolu’nu (Mimar Sinan Bulvarı) kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu da hem yolu uzatarak gereksiz zaman ve yakıt kaybına hem de eski garaja yakın kavşağın bulunduğu ışıklardaki trafiğin kilitlenmesine yol açıyor.”

Başta doktorlar olmak üzere çok sayıda sağlık personeli, bu yolun açılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını beyan ettiler. Okuyuculardan da çok sayıda mesaj aldım. Ancak konuyla ilgili yetkili bir ağızdan bana ulaşan herhangi bir beyan olmadı.

Merkezefendi Devlet Hastanesi, isminde de geçtiği gibi Manisa’nın merkezinde bulunduğu için Manisalılar tarafından tercih edilen bir hastane. Aynı yerleşkede bulunan Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de çok hasta kapasitesine sahip. İki hastane personeli de gerekli yolun açılması taraftarı.  

Eski Merkezefendi Devlet Hastanesi zamanında araçlarla İzmir Caddesine (İl Sağlık Müdürlüğünün ve Eski Moris Şinasi Çocuk Hastanesinin bulunduğu cadde) çıkılabiliyordu. Ancak orası şuan sadece yaya trafiğine açık durumda.

Okulların da açılmasıyla Manisa’da trafik yoğunluğu hayli artmış durumda. Hastaneden Mimar Sinan Bulvarında bulunan Kanuni Köprülü Kavşağı ışıklarında müthiş bir trafik kilitlenmesi oluyor. Şayet dediğim gibi, iki hastanenin arasından İzmir Caddesine araç yolu açılırsa, hastane personeli ve hastaneden faydalanan hasta ve hasta yakınları bu yolu kullanarak Kanuni Köprülü Kavşağındaki trafiği rahatlatmış olacaklar. Hem de fazla yakıt ve zaman kaybına son verilmiş olacak.  

Konuyu tekrar gündeme getirmemi isteyen çok sayıda okurum için ben de bir kez daha yazma gereği hissettim.

Sağlıcakla kalın…