Aslında Özgür Özel CHP’nin Genel Başkanı olursa Türkiye genelinde de dengeler değişebilir. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu kadar başarısız olması ihtimal dışı. Asıl mesele Özgür Özel’in nasıl genel başkan olacağı konusu… 

Çünkü mevzu CHP olunca durup düşünmek lazım. 

Önce tahminimi söyleyeyim. Yarın CHP kurultayı olsa ya da kasımda, şuanki mevcut şartlarda seçime gidilse, Özgür Özel büyük farkla Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı galip gelir. 

Bu bir iddia! 
Çünkü delege istediği kadar Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ya olsun, robot değiller ya! Onlar da insan. Onlar da bu ülkede yaşıyor. Olan biteni görüyor. CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu döneminde yaşanan başarısız, mağlubiyetlerle biten seçim sonuçlarına onlar da şahit oluyor.

Ben CHP’li değilim. Ama kendimi bir delegenin yerine koyup sandığa gittiğimi hayal ederken Özgür Özel gibi alternatif varken Kılıçdaroğlu’na oy vermek için bir tek neden bulamıyorum. 


İddiamın temel kaynağı bu. “Özgür Özel fark atar” dememin tek gerekçesi bu. Evet, Kılıçdaroğlu’nun yeniden CHP’nin genel başkanlığına seçilmesi için inanın tek bir geçerli sebep yok. Hatta Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olmasını dahi çok saçma buluyorum. Kesinlikle istifa etmeli, etmeliydi. Seçim sabahı da değil seçim gecesi bırakıp gitmeliydi. 
O zaman kendisine yakışanı yapmış olur, kamuoyu nezdinde de takdir görürdü. 
Şimdi iyi mi olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim boyunca kullandığı “Bay bay Kemal” ifadesini bizzat kendi arkadaşları uygulayacak. Hırs tehlikeli bir his ya da davranış biçimi. Sizi başarıya da felaket de sürükleyebilir. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne kadar hırs hatta ihtiras sahibi bir kişiliğe sahip olduğunu dün Özgür Özel’in açıklamalarının ardından yaptığı hamleyle bir kez daha anladık. 

Kılıçdaroğlu’nun aynı gün CHP Manisa İl Başkanı Ali Kuyumcu’yla görüşmesi sizce tesadüf mü?
Bence değil. 

Ali Kuyumcu sosyal medya hesabından ziyaret fotoğrafı paylaşırken aslında çok sağlam bir tüyo verdi. Tüyo yazdığı cümlede saklı; Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Manisa'yı konuştuk. Her konuda düşüncelerini aktardı, yeni gelişmeleri anlattı.”

Manisa’ya ilişkin şu günlerde konuşulacak tek şey var O da il kongresi!   

Planlanan ya da konuşulan şey şu kanımca; Özgür Özel Manisalı. Ve 24 Eylül’de gerçekleşecek olan il başkanlığı kongresi öncesinde Özgür Özel’e uzak hatta rakip bir isim olan Semih Balaban yeniden aday. Özgür Özel kanadında ise Ferdi Zeyrek'in aday olacağı konuşuluyor.

Dün Özgür Özel’in adaylığını ilan etmesiyle 24 Eylül’deki Manisa il kongresinin önemi, bir kat daha arttı. Çünkü kongre bahsettiğim adaylarla seçime gidilirse Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasındaki ilk randevu olacak.  
Evet evet aynen öyle olacak. 

Eğer Özgür Özel’in kendi ilinde desteklediği aday seçimi kaybederse bunun üzerinden bir propaganda çalışması başlayacak. Ve Özgür Özel’in delege nezdindeki imajı zedelenmiş olacak. 

Dün, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Manisa İl Başkanını çağırmasının, bayram değil seyran değil, başka ne nedeni olabilir?   
Yani anlayacağınız, Kemal Kılıçdaroğlu-Özgür Özel mücadelesinin start tabancası Manisa’da patlayacak. 
Peki Özgür Özel’in il başkanlığı kongresi öncesi bir hamlesi olabilir mi? 

Ferdi Zeyrek henüz resmi olarak adaylığını açıklamadı. En azından ben öyle biliyorum. Fakat hazırlık yapıldığı söyleniyor. 
Semih Balaban gibi bir isim karşısında Özgür Özel’in adayının il başkanlığını kazanması çok ama çok zor görünüyor. Çünkü Yunusemre ilçe kongresinde sırf Semih Balaban’ın desteklediği, siyaseten çok tanınmamış bir isim Yalçın Arcak karşısında kazanabildi. Yani Semih Balaban en derse o oluyor…   

Bu durumda Ferdi Zeyrek seçimleri kazanabilir mi? Büyük bir soru işareti. 
O halde Özgür Özel şunu da yapabilir… Kongrede aday çıkarmaz, Manisa’yı böyle bir mücadeleden uzak tutup, Semih Balaban’la anlaşma yoluna gider. Zaten Semih Balaban geçmişte Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı muhalif duran ender il başkanlarından biri değil miydi? İkna edilmesi sor ama imkansız değil bence. 

Gelelim sonuca…

Manisalı Özgür’ün CHP Genel Başkanı olabilmesi için önce Manisa’da rüştünü ispat etmesi gerekiyor. Çok garip bir durum. Türkiye genelinde gittiği her ilde pop star gibi karşılanan Özel’in kendi memleketinde kongreleri kaybetmesi araştırma konusu olur. 

Eğer Özgür Özel, kendisine yönelen kamuoyu desteğini doğru yönetebilirse Manisa’da işleri lehine çevirebilir. Bunun için hırsla değil bir müstakbel genel başkan gibi davranması lazım.   
Çünkü geçmişte Muharrem İnce’nin başına gelenleri biliyorsunuz. Özgür Özel’in de aynı akıbeti yaşamayacağını kim garanti edebilir? 

Siyasetin bir de bu yüzü var. Bakalım öz be öz Manisalı olan bir isim CHP gibi köklü bir partinin genel başkanı olabilecek mi? Bakalım memleketi Manisa bunu ne kadar istiyor? 

Partide hep 2. adam olan Özgür Özel’in 1.adam olma hayali ve serüveni gerçekleşecek mi?

Olağanüstü şeyler olmazsa her şeye rağmen bence bu ihtimal çok yakın...