Bir adet soğuk pide, ayran ve su! Hepsi bu! Yukarıdaki menü (menü denirse tabi) polisin 6 saatlik kumanyası. Fotoğraf dün çekildi. Akhisar Belediyespor Karabük maçı öncesi polise verilen kumanya. Bir adet pide... Bir adet soğuk pide, ayran ve su!

Bir adet soğuk pide, ayran ve su! Hepsi bu!

Yukarıdaki menü (menü denirse tabi) polisin 6 saatlik kumanyası. Fotoğraf dün çekildi. Akhisar Belediyespor Karabük maçı öncesi polise verilen kumanya. Bir adet pide... Bir adet soğuk pide, ayran ve su! Hepsi bu!

Şimdi gel de 100 gramlık bir pideyle saatlerce görev yap!  

Polis 17’den itibaren grevi devralıyor. Maç saat 20’de başlayıp, 22’de bitiyor. Maç sonrası herhangi bir olay olmazsa en iyi şartlarda polisin stadı terkediş saati yani asayiş diliyle normale dönme saati 23 veya 23.30. Maç sonrası gerginlik, olay veya benzeri bir durum yaşanırsa varın siz düşünün polisin halini...

En az 6 saat ayaktalar, tetikteler. Herkesin karnı aç. Verilen kumanya nesine yetecek çevik kuvvetin, trafik ve diğer ekiplerin?

Ben verilen kumanyanın polise bir hakaret olduğunu düşünüyorum. Devleti temsil eden en önemli unsurlardan biridir polis. O üniforma devletin sembolüdür. Devletin ta kendisidir.

Kumanya incitici. Bu kumanyayı vereceğine hiç verme daha iyi. Hiç olmazsa kumanya yok, herkes başının çaresine bakar. Bu ayıp da yaşanmamış olur.

Ama yaşanıyor... Her maçta her toplumsal etkinlikler öncesinde polise reva görülüyor bu menü. İnanın bürokrasi nasıl işliyor, menüye kim karar veriyor bilmiyorum. Amacım yetkiliyi eleştirmek de değil. Her maç öncesi yaşanan bu manzaranın devletin polisine haksızlık olduğunu düşünüyorum. Hepsi bu!  

Çünkü polise bir adet pide, ayran ve su ile saatlerce görev yap demek sadece haksızlık değil, bu teşkilata yapılmış ayıptır.  

Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden polise reva görülen bu ayıbın son bulmasını, bu işin daha mantıklı ve devletin ferasetine yakışır şekilde çözülmesini umuyorum.  

Çünkü polis yıpranırsa devlet yıpranır...