Düşünüyorum  yanımda yirmi dört saat bulunmasını istediğim insan profili nasıl olmalı? Her an görmekten keyif alacağım ve benim gelişmemi sağlayacak insan tipini çizmeye çalışıyorum. Bakalım size ne kadar uyacak!            Öncelikle keyif ver

           Düşünüyorum  yanımda yirmi dört saat bulunmasını istediğim insan profili nasıl olmalı? Her an görmekten keyif alacağım ve benim gelişmemi sağlayacak insan tipini çizmeye çalışıyorum. Bakalım size ne kadar uyacak!

           Öncelikle keyif vermeli, mutluluk veren biri olmalı. Gülmeli, insanın gözlerinin içine bakarak yavaş yavaş kahkaya atabilmeli. Hep o görüntüsü ile kalplere girmeli. Hayatı hem ciddiye hem de “ti”ye alabilmeli. Gücü yettiğini değiştirmek için çaba harcamalı, yetmediği yerde sabırlı olmalı. Hangisine yeteceğini bilecek zekaya sahip olmalı. Zeka dedimde özellikle sosyal zekası gelişmiş olmalı. İnsanları okumayı bilmeli. Kıvrak zekası “bugün sana nasıl faydalı olurum” sorusunun cevabını bulmalı. Süpriz yapmalı ve süprizleri, yenilikleri tutarlı yaşamı içinde olmalı. % 100 sorumluluk almalı, başarısızlıkta hikaye yazmamalı. Başarıya da tek başına sahip çıkmamalı. Kimseyi suçlamamalı. Ön yargılardan arınmış olmalı. Her insanın ayrı bir Dünya olduğunu bilmeli. Kulağıma, beynime her gün yeni kelimeler fısıldamalı. Gelişmem için sorular sormalı.Yönlendirmeden, tavsiye etmeden, çıkarsızca geliştirmeli.  Onunla geçirdiğim her saniye için lütfen zaman dursun ve ben bu anda kalayım diye yalvarmalıyım.

         Susmalı, konuşmalı, bakmalı, görmeli. Bazen kendi olmalı bazen ben. Bazen ben o olmalıyım bazende o ben.  Biraz gizemli olmalı, her gün biraz daha fazla tanımalıyım.  Heyecan vermeli, düşünmeliyim, ona odaklanmalıyım. Varlığın da da yokluğunda da her nefes alışımında içimde yaşamalı.  Ona istemeli, onunla istemeli, onun için istemeliyim. Kendimde bulamadığım gücü onun için ortaya çıkartmalıyım.  Her sabah yataktan fırlatan bir heyecan vermeli, gece yatakta uyutmamalı .

          Dokunmalı önce ruhuma sonra da bedenime...


        Dost dediğin böyle olmalı. Peki böyle birini önce aramalı mı ? Yoksa böyle biri mi olmalı?  Bulmak mı kolay olmak mı? Size bırakıyorum dostlar...

 

Erdem KARAGÖZ