Manisa spor kimilerine göre Süper Lige çıkamadığı için kimilerine göre play of oynayamadığı için başarısız sayılıyor. Kulübü içinden bilen ve yakından tanıyanlara göre yeni borçlar üretmedikleri, bu şartlarda bile yeni oyuncular kazanıp oyuncu sattıkları


Manisa spor kimilerine göre Süper Lige çıkamadığı için kimilerine göre play of oynayamadığı için başarısız sayılıyor. Kulübü içinden bilen ve yakından tanıyanlara göre yeni borçlar üretmedikleri, bu şartlarda bile yeni oyuncular kazanıp oyuncu sattıkları ve ligde kaldıkları için çok başarılıdır.
Bu başarının mimarları Hasgör ve Özdeş’in uyumudur. Siz Kemal Özdeş’in hangi oyuncuları istediğini ve yönetimin bu oyuncuları almak için nasıl çırpındığını biliyor musunuz? Alınamayan oyuncuların şimdi  Avrupa ve Süper ligde nerede olduğunu biliyor musunuz? Siz menajer kumpaslarına gelmeden bonservisler elinde oyuncularla neler başarıldığını biliyor musunuz? 
Bu yönetimde Emre Hasgör ve arkadaşları transferde sıfır hata yapabilmek için çok hassas davrandılar. Eldeki mevcut ekonomik şartlara göre Kemal Özdeş en iyi oyuncuları Manisaspor’a kazandırmıştır.  Bir maç izleyip değiştirilen oyuncu hatalarına takılı kalanlar, uzun süre oyunda kalan oyuncuları eleştirenler futbolun derinliklerinde asla yer alamazlar. Futbol asla doksan dakika değildir. Manisaspor çok genç oyuncular ile bir oyun kimliği oturtmaya çalıştı. Oyuncuların hedef olmaması için Kemal Özdeş ve Emre Hasgör yüzde yüz sorumluluk aldılar. Son dokuz hafta maçlar kötü giderken başkan Hasgör medya önünde oyuncularının dokuz maç kaybetme kredisi olduğunu açıkladı. Bu sadece ekibe ne kadar güvenildiği mesajıydı. Kemal Özdeş’in sorunlar karşısında kaç kez istifa edip takımının rahatlatmak istediğini çok az kişi bilir. Bir iki istifa medyada yer alsa da çoğu aile içinde kalmıştır. 
Özdeş futbolun ruhunu çok iyi bilen ve egolardan arınmış bir teknik adamdır. Bekir krizi bu şekilde çözülmüştür. Özdeş bunun gibi birçok sorunu aile içinde sessizce çözmüştür. Özdeş’e bir teşekkürde alt yapıdaki çabaları için. Kemal Özdeş her hafta salı günleri alt yapı oyuncuları ile toplantı ve maç değerlendirmeleri yaptı. Manisaspor alt yapısının yol haritasını hazırladı. Alt yapıda ilk kez bir teknik adam mental yolculuk başlattı. Koçluk sistemi ilk kez Özdeş zamanında hayata geçirildi. Özdeş’in alt yapıdaki ihtiyaçlar giderilmesi için nasıl kaynaklar sağladığını 90 dakikalık bir maçta elbette göremezsiniz.
Kemal Özdeş tırnakları ile bulunduğu yere gelmiştir. Şimdi Gençlerbirliği ekibinin finansal gücü, kurumsal deneyimi, Cavcav başkanın gizemi ile Özdeş’in vizyonu birleşecektir. Belirlenen hedefe ulaşacaklarına inanıyorum.  Manisa’lı, Manisa sporlu olarak Kemal Özdeş’e yeni kulübünde başarılar dilerim.
Manisalı teknik adam geleneğinin sürmesi ve bu ekipte bu toprakların dilini bilenlerin idari ve teknik yönetimde yer alması yararlı olacaktır.  Geleceklerini ipotek altına alan yöneticilerin ve kariyerini riske ederek görev yapan Özdeş’e bu şehrin bir teşekkür borcu vardır.
Teşekkürler ve başarılar Özdeş.