Deprem… 
Korkunç gerçeğimiz. Yine karşı karşıya kaldık, yüzleştik. Hem de en acı haliyle. Bu kadar büyük olacağını, bu kadar ağır olacağını çoğumuz tahmin edemedik.  
Şuana kadar gördüklerimiz, duyduklarımız felaketin belki de çok azı. 
Ülkemiz tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşıyor. Bir dakika içinde en az 10 ilde, onlarca ilçede binlerce bina yıkıldı, 10 binlerce bina hasar aldı. Çok sayıda vatandaşımız vefat etti, 10 binlerce kişi yaralı. Milyonlarca insan evsiz kaldı, evlerine giremiyor. 
Tarihte daha beteri var mıdır bilmiyorum. Ancak an itibarıyla bu karşılaştırmayı yapmanın ne faydası var? 
Çok yara var sarılacak, çok insan var dokunacak.
Empati yapalım, hayal edelim. Şehrimizde bir deprem oluyor ve en yakın komşu iller bizden daha beter durumda. Kim kime yardım edecek? Herkes yardım bekliyor.  
Hayal edebileceğimiz belki de en kötü senaryo. Uykunun en derin anında kapımız çaldı deprem. 
Sonrası korkunç.  
Ama vicdanlı bir milletiz. Acı bizi yine birleştirdi. Dün ülkenin dört bir yanında soğuk yağış demeden insanlar Kızılay Kan merkezlerine koştu. Yardım noktalarına giysiler, battaniyeler, eldivenler, bereler taşındı. Gıda malzemeleri toplandı. 
Sadece Manisa’dan tırlar dolusu yaşamsal malzemeler deprem bölgesine doğru yola çıktı. 
Bunlar o kadar anlamlı ki… 
Bu yükün altından hep birlikte kalkacağız.  
Acı ne kadar tarifsiz ne kadar büyük olursa olsun paylaşıldıkça hafifler. 
Bir şeyler yapmalıyız, yardım etmeliyiz, elimizden ne gelirse… 
Ve ne olur yardım edelim. Gönlümüzden ne koparsa, AFAD'ın hesabına veya SMS ile depremzede kardeşlerimize destek olalım.
Bu acıyı dindirmenin tek yolu el birliği yapmak. Biz bunu Marmara’da, Gölcükte, Van’da, Elazığ’da yaşadık. Her birimiz bu vicdana sahibiz, biliyorum. Ama bu kez durum çok vahim. Elimizden gelenin fazlasını yapalım.
DEPREM” yazarak 1866’ya SMS göndererek 20 TL bağışta bulunabiliriz. Bir değil birkaç mesaj atalım. İnanın verdiğiniz her kuruş size fazlasıyla dönecektir. 
Aşağıda resmi AFAD hesap numaralarını yayımlıyorum. Para gönderebiliriz. Ama ne olur, imkanlarımız zorlayalım. Göndereceğimiz her kuruş evsiz, çaresiz insanlara umut olacak. Bundan daha anlamlı bağış var mı? Bundan daha anlamlı zekat, sadaka var mı? Allah yardımda bulunan herkesten binlerce kez razı olsun...
Bir şeyler yapalım, lütfen! 
Yardım hesap numaraları...