Siyasi partilerde önemli kararları genel merkezler verir. Genel siyasi konular için elbette tamam da ama yerel ile ilgili çok ciddi hatalar yapılıyor.

Çünkü Ankara'dan bakıldığı gibi değil buralar... 
Kontenjan milletvekillerinden tutun da yanlış aday seçimlerine kadar birçok örnek verebilirim. Ancak herkesin zamanı dar, kısa ve öz yazmaya çalışacağım. 
İktidar partisinden başlayalım... 
1. sıradan milletvekili adayı yapılan Bahadır Yenişehirlioğlu Manisa özelinde listeye nasıl bir katkı sunabilir? 
Bu bir soru... 
1.sıra çok zordur. Geçmişte Arınç, Tanrıverdi ve son iki dönemdir Murat Baybatur gibi isimler bu sıranın hakkını vermeye çalıştı. 
Şimdi Bahadır Yenişehirlioğlu 1.sırada. Partinin Manisa'daki patronu olma rolünü üstlenecek siyasi tecrübesi var mıdır? Özgeçmişine bakarsak evet, var bir tecrübesi. Ancak siyasi anlamda neredeyse ununu elemiş, eleğini asmış bir isim. Yani futbolu bırakmış birisinin tekrar futbola dönmesi gibi bir şey. 
Bahadır Yenişehirlioğlu'nun sanat dünyasında estirdiği rüzgara, oyunculuğuna hiçbir lafım yok. Saygıyı, ilgiyi hakkediyor fazlasıyla. 
Ama aynı rüzgarı Manisa özelinde siyaset dünyasında estirmesi en azından benim tahminimce çok zor. 
Oysa AK Parti'de listeye girmeyi hak eden, yıllardır bu teşkilatın içinde çalışmış insanlar var. (dı) 
Ben sahada gördüklerimden yola çıkarak bazı gerçekleri söylemek durumundayım. 
Cumhuriyet Halk Partisi'nde Semih Balaban gibi etkin bir isim var. Taaa 5. sıraya kondu. Herhalde görevi itici güç olma! Lokomotif... Semih Balaban seçim boyunca 4. sıradaki Deva Partisi Genel Başkanına dolaylı olarak çalışacak. Çünkü CHP'nin Manisa'da 5 milletvekili çıkartması çok çok zor. İyi de Semih Balaban'ın emeği ne olacak? 
İyi Parti'de seversiniz sevmezsiniz Hasan Eryılmaz gerçeği var. Eryılmaz'a İl Başkanlığı görevi verildiğinde tek bir şart öne sürdü: "Ben bu görevi kabul ediyorum, elimden geleni yapacağım ancak amacım milletvekili olmak. Seçimler geldiğinde bu görevi bırakıp aday olacağım." 
Bu ifadeleri çeşitli yerlerde defalarca kullandı Hasan Eryılmaz. 
Ve Genel Merkez bu şartı kabul etti. 
Bugün geldiğimiz noktada genel merkez 1. sıraya kontenjan bir isim koydu. Tek tesellimiz Manisalı olmasıymış! Dolayısıyla Hasan Eryılmaz 2. sıraya geriledi, temayülden 1. çıkmasına rağmen! 
Aynı soruyu bir kez daha soralım:
Ne olacak peki Eryılmaz'ın bunca yıllık emeği? İyi Parti'nin Manisa'da 2 milletvekili çıkaramama ihtimali var çünkü. 
Gelelim MHP'ye... 
Aslında listeler içinde en sorunsuz liste MHP'de gibi. Ve MHP, Ali Uçak gibi Manisa'da tanınan, bilinen güçlü bir ismi 2. sıradan gösterdi. Aslında Ali Uçak ne kadar çok çalışırsa MHP'nin 1 milletvekili çıkarma ihtimali o kadar güçlenecek. 
Şimdi gel de sorma: Ali Uçak'ın emeği, çalışması, alın teri ne olacak?
Maalesef Ankara ne derse o olacak. Keşke Manisa'nın bu konuda birazcık söz hakkı olsaydı. Bence listeler çok çok farklı olurdu.
Ali Uçak, Hasan Eryılmaz ve Semih Balaban'ın işi zor. Çünkü en çok onlar koşturacak ama belki de hiçbiri meclise giremeyecek. Ve işin tuhaf tarafı, onlar sayesinde başkaları milletvekili olmanın keyfini yaşayacak...