Manisa Çocuk Esirgeme Kurumunda terkedilmis ya da anasız, babasız kalmış çocuklara; sevgi ve fedakarlıkla yıllarca kol kanat germiş, o çocukların hepsini, kendi öz evladı gibi bağrına basmış yüce gönüllü bir annedir H... 

Hele bir de yurda getirilen o zamanlar 6 yaşında olan, U.'yu görünce bir anda yüreğinde ona karşı duyduğu derin sevgi, şefkat ve merhamet, tüm duyguların önüne geçmiş, H. anne U.'yu kendi öz evladı gibi bağrına basmıştı. 

Onu evinde misafir etmiş, yedirmiş, içirmiş , büyütmüştü.

Emekli olacağı zaman derin bir keder duymuştu. Öz evladı gibi sevdiği U.'dan nasıl ayrılacaktır? Geçen yıllar içinde H. anne ile manevi evladı U.'nun arasında öyle güçlü bir ana oğul sevgisi kurulmuştu ki... İmkanı yok H.anne U'.yu yurtta bırakamazdı.

O da öyle yaptı U.'yu yanına aldı. Yıllardır H. anne oğlu U. ile birlikte yaşıyor, hayatın zorluklarına birlikte göğüs geriyorlar. 
En büyük desteği de birbirlerine duydukları sarsılmaz sevgilerinden
alıyorlar...

Buraya kadar okuduğunuz satırlar,  sanırım hepinizde bir ilgi uyandırmış, çoğunuza tanıdık gelmiştir.  Ancak en önemlisi nedir biliyor musunuz?

Günümüzde sağlıklı çocuklarını, yuvasını, eşini, başka bir kadın veya  erkek için terkeden; sorumsuz, ahlak yoksunu anne, baba olamamış insanlar varken...

Yurda verilen engelli çocuğa, öz anası gibi bakan, bağrını, kalbini açan... Yüreğine sığdırdığı onca çocuğun sevgisine, bir de U. için kocaman bir yer açan bu yüce gönüllü annenin elleri değil, yüreği öpülür. 

Üstelik kendisinin iki çocuğu varken U.'yu sımsıcak anne sevgisiyle, şefkatiyle sarıp sarmalayıp bir de akrabalarını bu sevgiye ortak etmiştir.  

Bu ne güzel bir sahipleniştir...

Hani Neşet Ertaş, "Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez" diyor ya işte o yol, sevgi şefkat, merhamet  yoludur... H. anne ile U. oğulun arasında o sevgi yolu, kan bağına değil, can bağına köprü olmuş, ana ile oğulu kopmaz bağlarla birbirine bağlamıştır. 

O sevgiyi verene, o yolu açana şükredilmez mi?  Hani, engelli bakıma muhtaç  çocuğu olan "yarın ben ölürsem, evladımın hali nice olur?" diye endişelenen binlerce anne baba var ya...  İşte, H. Anne ile U. evlat buna en güzel örnek.

Allah yarattığı hiç bir kulunu sahipsiz bırakmıyor. Aynı U.'nun karşısına H. anne gibi bir iyilik ve sevgi timsalini çıkardığı gibi...

Ayrıca sevginin, karşılık beklemeden  sevmenin, ruhsal ve bedensel hastalıklara şifa olduğu, bundan güzel anlatılamazdı. 
Her  canlının ve kainatın tek sahibi Allah elbette o masum canların da koruyucusudur.  O bakıma muhtaç canlar ki, yeryüzünün en günahsız masumlarıdır.  İnanın onlara uzanan şefkat eli en hayırlı, en mübarek ellerdendir... 

İşte H. anne bunun en güzel, canlı örneğidir. Bu sevgi, merhamet, iyilik, dolu yaklaşımların çoğalması, bu konuda duyarlığın artması, H.anne gibi fedakar, sevgi dolu yüreklerin, hepimize  güzel örnek olması ümidiyle...