"Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi "Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Engelliler ve Aileler başlıklı  sosyal medyadan yeni bir video paylaştı. Okulları Engelli çocuklara özel tasarlayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, engellilerin insanca yaşayacağına açıkladı. 

Kılıçdaroğlu, "Engelliler ve Aileleri" başlığı ile paylaştığı videoda şu ifadelere yer verdi:

"Bugün nüfusumuzun en az yüzde 7'sini oluşturduğunu tahmin ettiğimiz engelli kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Bakın, tahmin ettiğimiz diyorum. Çünkü elimizde resmi veri yok. Devlet, engellilere dair istatistik tutmuyor. Elindeki bu yüzde 7 oranı 2011 yılının verisi. Yani tam 12 yıl önceki veri.

Devlet tarafından yok sayılmanın en net hali budur. Tüm engellilerin verilerini içeren güncel bir veri tabanı oluşturulmadan hak temelli kamusal hizmet başlayamaz. Sadece bu bile, bu iktidarın milyonlarca insanımızı birey olarak değil, detay olarak gördüğünün ispatı.

Hükümet, seçim yatırımlarını dağıtırken bile, engellilere cimri davrandı. Ne engelli aylıklarını insani seviyelere çekti ne de engelli işsizliğine doğru düzgün çözüm üretti. Peki onun yerine ne yaptı? Bay Kemal şunu yaptı, Bay Kemal bunu yaptı, vay şöyle dedi, yok bununla görüştü diye bir sürü iftira attı durdu. Dahası, engellilere ve ailelerine, 'Bay Kemal gelirse, aylıklarını kesecek' dediler. 'Bakım desteği kesilecek, yardımlar kesilecek' dediler. Be iftiracılar, be yalancılar."

Editör: Ali Gözen