Henüz kesinleşen ve resmileşen sonuçlar YSK tarafından açıklanmamış olsa da, öyle görünüyor ki 13. Cumhurbaşkanımız, 12. Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan.

Kendisini kutluyor ve kolaylıklar diliyorum. Çünkü kabul edelim ki enkaz devraldı. Önümüzde zor günler var. Hepimize kolay gelsin.

Seçim sürecinde her iki tarafın da yanlış yaptığını düşündüğüm birçok konu var. Onları şimdi değil, ileriki günlerde dile getirmeyi doğru buluyorum.

Çünkü seçmen olarak demokrasi sınavından en azından bu yazıyı yazdığım saatlere kadar başarıyla geçtiğimizi düşünüyor ve ilerleyen saatlerde de bu başarıya gölge düşmemesini diliyorum.

Tabi ki il genelinde birçok olumsuz olay, bundan önceki birçok seçimde olduğu gibi yine oldu, yine hile hurda karıştırılmaya çalışıldı, yine şiddete başvuranlar oldu. Biz de bunları sosyal medyadan üzüntüyle izledik. Temennim bu tür olayların devam etmemesi.

Bir diğer temennim, akıl ve sağduyunun hakim gelerek, ülkemizin yönetimini sahiden zorlaştıran ve pek çok konuda çıkmaza sokan Tek Adam rejiminin değiştirilme gayretinden vazgeçilmemesidir. Ben önümüzdeki dönemde, Ak Parti’nin de bu gayrete gireceğini öngörmekteyim. Yanılıyor olabilirim, ama ülkemiz için hayırlı olanın bu olduğunu düşünüyorum.

Biz bu ülkeye hukuku, adaleti, bağımsız yargıyı, basın özgürlüğünü, özetle güçler ayrılığını getirmek zorundayız. Tek kurtuluşumuz burada. Bunların egemen olmadığı bir ülkede hiç kimse yatırım yapmak istemez. Geçtim yabancı sermayenin gelmesini, kendi öz sermayemiz bile kaçar topraklarımızdan. İçinde bulunduğumuz ekonomik krizin kimse farkında değilmiş gibi davransa da, herkesin, her şeyin farkında olduğunu gayet iyi biliyoruz. 

Artık, çare düşünmek zamanı.  Çare üretim. Üretim için sermaye, sermaye için hukuk devleti. Belirsizliğin, keyfiyetin olmadığı, öngörülebilir bir ortam. Ve her yerde, her şeyde ille de liyakat.

Umarım yeni oluşan çok renkli, çok sesli meclisimiz ve yine, yeniden seçilen Cumhurbaşkanımız, O’nu yönlendiren kurmaylar, danışmanlar, yardımcılar kimler varsa sağduyuyla, akılla, bilimle, ahlakla, vicdanla hareket ederler,  umarım halkı itidale davet eder ve herkesi kucaklarlar.

Ve en önemlisi ne biliyor musunuz?

Umarım bir sonraki seçimin zafer kutlamalarında sokaklarda sadece KENDİ ÜLKEMİZİN BAYRAĞINI görürüz.

Sonuçlar, ülkemize, milletimize, devletimize, hepimize hayırlı olsun…

Hadi bakalım kolay gelsin.