8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ZİÇEV yararına düzenlenen gezi boyunca bu çocuk şarkısının sözleri kulaklarımda çınladı durdu. 

"Güneşin alası çok,
Her evin çilesi çok,
Analar çeker yükü,
Kimsenin bilesi yok.
Gelin çiçek derelim,
Yollarına serelim,
Sevgi dolu türkülerle 
Annemize verelim.           
Çocuğa bakar anne 
Evine tapar anne,
Gece gündüz çalışır
Yarını yapar anne..
Gelin çiçek derelim... "

Türkü formundaki bu ezgiyi çocukken ilk dinlediğim andan itibaren çok sevmiştim. Dünya Kadınlar gününde bu ezginin sözleri benim için daha bir anlam kazandı...

Kadınlar ve anneler gerçekten dünyanın bütün yükünü, kahrını çekiyorlar.  Hele bir de özel çocuğu varsa; bu yük iki kat artıyor...

Düşünsenize, yaşı kaç olursa olsun, bedeni büyüyen ama aklı hep çocuk kalan, ömür boyu bakıma ve desteğe muhtaç olan bir can... Onun her şeyiyle, maddi manevi bütün yükü, en çok anne taşıyor. 

Zorlukları anne yaşıyor.

Bir de o özel çocukların kimilerinde, sevgi, hırçınlık duyguları yoğun şekilde ortaya çıkıyor.  İşte o özel çocukların anneleri ; hem anne , hem doktor , hem bakıcı, hem psikolog , hem de öğretmen olmak zorunda kalıyorlar  ve bunu evlatları için gocunmadan , yüksünmeden seve seve yapıyorlar. 

Üstüne üstlük bir de ailenin diğer fertlerine ve topluma karşı görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. 
Buna yakından şahit olan hanımlar da , sırf  bu özel çocukların rahat etmelerine katkı için, bu tür gezi vb etkinliklere katılarak destek olmaya çalışıyorlar. 

Günümüzde hayat şartları zor ...

Özel çocuklar için bu şartlarda, bakım, eğitim, yemek ve diğer ihtiyaçların karşılanması gerçekten çok önemli.  Bu vesileyle gezide emeği olan, Vakıf  Müdürü  Sayın Hüseyin Okumuş , değerli eşi Ayfer Okumuş, can dostum Özden Kavukçu Şengüldüren, TC Semra Akman, Emine Bagci ve diğer görevlilere teşekkür ediyorum. 

İyi ki sizler gibi duyarlı insanlar bir araya gelmişsiniz, böyle güzel bir yardımlaşmaya, iyiliğe vesile oluyorsunuz...

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde tüm kadınların hak ettikleri; sevgi, huzur , rahatlık ve  güven içinde yaşamaları umuduyla...