Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Süleymanlı Mahallesi’nde A.H.K. (60) isimli şüpheliye ait ağılda at ve eşek kesildiği istihbaratı üzerine JASAT ekipleri harekete geçti. Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa hareket eden ekipler ağılda yaptıkları aramalarda etrafı branda ile kapatılmış avlu içinde 4 adet kesilmiş eşek ve park halinde duran kamyonet ve binek araç içerisinde 3 adet canlı at ile iki poşet dolusu yaklaşık 40 kilogram eşek eti tespit etti. 
Ekipler kesim işlemlerini yaptığı belirlenen ve araç sahipleri olan A.B.Ö (23), A.K (25), A.Ö (21), T.H. (21) ve A.H.K. (60) olmak üzere 5 kişiyi suçüstü yakaladı.
5 şüpheli karakola götürülürken el konulan canlı hayvanlara ve etlere ise İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından el konuldu.
Öte yandan kaçak kesimi yapılan at ve eşek etlerinin Manisa il dışındaki pazarlarda satışının yapılacağı öğrenildi.
Operasyonla ilgili soruşturma devam ederken yeni detaylar ortaya çıktı. 

ÖNCE İZMİR SONRA MANİSA 
Şahısların İzmir’de benzer bir faaliyette olduğu ancak yakalanamadığı ortaya çıktı. Güvenlik birimlerinin takibe aldığı ve şahısların kullandığı aracın Akhisar ilçesine giriş yaptığı tespit edildi. Konu Manisa jandarma ve Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine bildirildi.   
Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa hareket eden ekipler ağıla operasyon düzenledi. 
Korkunç olay böylece ortaya çıkmış oldu. 

5 KİŞİYE İDARİ PARA CEZASI 
Şahıslar hakkında soruşturma açıldı. Hukuki süreç sonunda şahıslar hapis cezası alacak. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün kestiği idari para cezaları şöyle:  
Kesimin yapıldığı ağılın sahibi olan şahsa Kanunun 7. Maddesi gereğince 41.426 TL İdari Para Cezası,
Kesimi gerçekleştiren şahsa Kanunun 9. Maddesi 4. Fıkrası gereğince 20.706 TL İdari Para Cezası,
Hayvan Taşıma aracı için araç sahibine Kanunun 8. Maddesi gereği 4.132 TL İdari Para Cezası,
Yine araç kasasında tespit edilen poşet içerisinde yaklaşık 40 kilogram izlenebilirliği sağlanamayan etler için Kanunun 24. madde 1. fıkrası gereği 8.276 TL para cezası uygulandı. 

ÖZTÜRK: MANİSA GÜVENLİ BİR ŞEHİR 
Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Akhisar’da yakalanan şahısların söz konusu etleri il dışında farklı pazarlarda satmayı planladığını ifade ederek, “Manisa’da sıkı denetimlerimiz devam ediyor. Bu konuda Manisamız güvenli bir şehirdir. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun.” dedi.    

Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan ülke belli oldu Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan ülke belli oldu


 


 

Editör: TE Bilişim