ALIŞVERİŞ ŞÖLENİ’NDEKİ BURUK DETAY! Hayatın akışını değiştirmek kolay değildir. Sıradan insanlar sadece yaşarlar. Onlar ise yaşarken değişirler ve değiştirirler.  Bu gerçekten çok az kişide olan önemli bir meziyettir. Üreten, icat eden, yeni fikirler,

ALIŞVERİŞ ŞÖLENİ’NDEKİ BURUK DETAY!

Hayatın akışını değiştirmek kolay değildir. Sıradan insanlar sadece yaşarlar. Onlar ise yaşarken değişirler ve değiştirirler.  Bu gerçekten çok az kişide olan önemli bir meziyettir. Üreten, icat eden, yeni fikirler, yeni akımlar ortaya koyan ve düşünceleriyle insanlığı etkileyen bu insanlar aslında bir anlamda ölümsüzdür. Onlar, hayattan göç etseler bile geride bıraktıkları eserler ve fikirler yaşamaya ve insanlığı etkilemeye devam eder. Ve onların ismi ve eserleri asla unutulmaz…

Dün gece alış veriş şölenini izlerken bunları düşündüm durdum. Galatasaray maçını izlerken ise düşüncelerim daha da yoğunlaştı.

Ne alaka dediğinizin farkındayım. Alış veriş şöleni, Galatasaray ve yukarıda yazdıklarım birbiriyle bağdaşmıyor.  Düşündüklerimi şu naçizane yazıya aktarabilirsem beni anlayacağınızı hatta belki de bana hak vereceğinizi iyi biliyorum. Fakat öyle karmaşık, öyle değişik bir durum ki bu! Hakikaten izah etmek kolay değil.

Alışveriş şöleninde kortej halinde yürüyen kalabalık konser alanına geldiğinde gözlerim Bülent Bey’i aradı. Soyadı Koşmaz ama adının tersine bu kadar hayatı koşarak yaşayan çok az insan vardır. Soy ismiyle tam bir tezattır Bülent Koşmaz. Manisa için son icadıydı alışveriş şöleni… Ama herkes vardı o yoktu. Vali oradaydı, Belediye Başkanı ve diğer protokol üyeleri oradaydı. Bülent Bey yoktu!  Biraz merak ama en çok da endişeyle Gökmen Aytaç’a sordum. Rahatsızlığı nedeniyle Bülent Bey’in gelemediğini söyledi. Gerisini soramadım. Anladığım kadarıyla rutin tedavisi nedeniyle hastanedeydi. Bu yüzden gelememiş ve oradaki havayı teneffüs edememişti.  

Eksikliği fazlasıyla hissediliyordu…

Çok duramadım alanda. Galatasaray’ın Real Madrid maçını izlemek üzere evin yolunu tuttum.  Maçın özellikle 2.yarısında tam anlamıyla futbol resitali sunan Galatasaray’ı gururla izledim. Dünya devine adeta futbol dersi verdiler. 2.yarı inanılmazdı! Real Madrid’in bu kadar aciz duruma düştüğüne ilk kez şahit oldum.    

Dün gece herkes gururla izledi Galatasara’yı… Sarı Kırmızılılar UEFA kupasını aldığında ülke tam bir şoktaydı! Kimse inanamıyordu. Türkiye’den bir takım Avrupa şampiyonu olmuştu.  

Hayatın akışını değiştiren insanlar dedik ya… Galatasaray hayatın akışını değiştirmiş, imkansızın aslında çok imkansız olmadığını göstermişti.  

Maçı izlerken zaman zaman Koşmaz’ı arayıp geçmiş olsun dileklerimi iletmeyi düşündüm.  

Hastaydı…

Manisa ticaretinin hareketlenmesi, esnafın biraz daha satış yapması ve yüzünün gülmesi için ekibiyle birlikte bir proje hazırlamış ama etkinliğin açılış törenine gelememişti.

Çok zor bir durum!  

Ona geçmiş olsun diyemedim dün gece...

Bülent Koşmaz bu şehir için imkansızı olağan hale getirdi. O bir Galatasaray’dır belki de…  Manisa aslında sıradan bir şehirdi. Şehir merkezi bakımından halen de öyle. Ancak OSB’de öyle güzel işler ortaya kondu ki, Manisa dünyanın en önemli yatırım kenti seçildi. Ve o etiket sayesinde birçok önemli marka Manisa’ya taşındı. Ve bugün 30 binden fazla insanı barındıran dev bir ekmek teknesine dönüştü Manisa OSB…

Manisa’da hayatın akışı değişti. Tarım şehri vizyon değiştirmek zorunda kaldı, işçi şehri oldu. Aş, iş şehri oldu. 

Koşmaz hala koşuyor. Her şeye rağmen hala icat etmeye, proje üretmeye devam ediyor. Bugün hasta ama eserleri sapa sağlam insanlara, insanlığa faydalı olmaya devam edecek.  

Geçmiş olsun…