Zelenskiy değerli madenler anlaşması imzalamak üzere ABD'yi ziyaret etmiş, burada Trump ile kameraların karşısında geçmişti. Ancak iki lider sürpriz bir şekilde kameraların karşısında tartışmış, Zelenskiy Beyaz Saray'ı apar topar terk etmişti. ABD Başkanı Trump, Zelenskiy'nin özür dilemesi gerektiğini söylemiş, Ukraynalı lider ise 'özür dileyecek bir şey yaptığımı düşünmüyorum' ifadelerini kullanmıştı.
Haberin Devamı
ZELENSKİY GERİ ADIM ATTI
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Ukrayna kalıcı barış için en kısa zamanda müzakere masasına oturmaya hazırdır. Ben ve ekibim, kalıcı bir barış için Başkan Trump'ın güçlü liderliği altında çalışmaya hazırız." dedi.
CNN Türk ABD Temsilcisi Yunus Paksoy'un aktardığına göre Zelenski yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Cuma günü Oval Ofis’te yaşananlar pişmanlık verici. Ukrayna'nın barış konusundaki kararlığını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Hiçbirimiz sonsuz bir savaş istemiyoruz. Ukrayna kalıcı barışı daha da yakınlaştırmak için en kısa sürede müzakere masasına oturmak için hazır. Ukraynalılardan daha fazla barışı isteyen kimse yok. Ekibim ve ben kalıcı bir barış sağlamak için Başkan Trump'ın güçlü liderliği altına çalışmaya hazırız. Savaşı sona erdirmek için hızlı harekete etmeye hazırız. İlk adımlar mahkumların serbest bırakılması ve hava sahasında ateşkesin sağlanması olabilir. Füzelerin, uzun menzilli insansız hava araçlarının, enerji tesisleri ve diğer sivil altyapılara yönelik bombaların yasaklanması ve eğer Rusya'da aynısını yaparsa denizde ateşkesin derhal sağlanması yapılabilir"