9 yaşındaki Alya Altın’ın, Bolu Grand Kartal Otel’e tatile gitmeden önce çektiği video, yürekleri dağladı.

Videoda Alya’nın tatil heyecanı ve mutluluğu görülürken, bu görüntüler yaşanan facianın ardından yürekleri yaktı.

Yangın faciasında eşini ve kızını kaybeden Hilmi Altın adaletin bir an önce sağlanması ve sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

NE OLMUŞTU? 

Bolu’nun Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de çıkan yangın, Türkiye’yi yasa boğdu. Elim faciada, Soma’nın tanınmış esnaflarından ve İzmirli oturdukları öğrenilen Sarraf Ergün Tonguç’un kızı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Tonguç Altın ve 4. sınıf öğrencisi kızı Alya Altın hayatını kaybetti. Yangında ağır yaralanan baba Hilmi Altın ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Aslen Manisa’nın Soma ilçesinden olan ve İzmir’de yaşayan Dr. Öğr. Üyesi Kübra Tonguç, tatil için Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’e gitmişti. Ancak otelde çıkan yangında anne Kübra Tonguç Altın ve kızı Alya Altın kurtarılamadı. Ailenin Soma’daki yakınları ve tüm sevenleri bu haberle derin bir yasa boğuldu.

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği Ana Bilim Dalı’nda Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapan Kübra Tonguç Altın, akademik kariyerinde sayısız başarıya imza atmış, çocuk diş hekimliği alanında uzmanlaşmış bir isimdi. 

Bolu’daki otel yangınında hayatını kaybeden Somalı Tonguç ailesinin kızları ve torunları için memleketleri Manisa’nın Soma ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Yangında hayatını kaybeden Dr. Öğretim Üyesi Kübra Tonguç Altın ve kızı 4. sınıf öğrencisi Alya Altın cenazeleri önce baba evine getirilerek burada helallik alındı. Kübra Tonguç Altın’ın annesi Fatma Tonguç, babası Ergin Tonguç ve kız kardeşi Büşra Boztepe, kayınbabası eski Denizli İl Sosyal Hizmetler Müdürü Ahmet Altın güçlükle ayakta dururken yakınları tarafından teselli edildi. Gelini ve torunu için helallik isteyen ve dua ettiren eski Denizli İl Sosyal Hizmetler Müdürü Ahmet Altın ise konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Ferdi Zeyrek'in ölüm sebebi belli oldu!
Ferdi Zeyrek'in ölüm sebebi belli oldu!
İçeriği Görüntüle

Helallik alınması sonrası Kübra Tonguç Altın ve kızı Alya Altın’ın cenazeleri Soma Ulu Camii’ne getirildi. Binlerce vatandaşın cami avlusunu doldurduğu cenaze töreninde eşi ve kızının tabutunun başından ayrılmayan Hilmi Altın taziyeleri kabul ederken, ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Anne Kübra Tonguç Altın ve kızı Alya Altın öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Soma İlçe Belediye Mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, siyasi parti temsilcileri, aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.