“MHP TEŞKİLATI GÖREVDEN ALINDI” İDDİASI VE AKKAL’DAN AÇIKLAMA   MHP Manisa İl Başkanı Tamer Akkal, genel merkez tarafından görevden alındığı yönündeki iddialarla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Böyle bir şey söz konusu değil. Geçen hafta genel merkezdeydik.

“MHP TEŞKİLATI GÖREVDEN ALINDI” İDDİASI VE AKKAL’DAN AÇIKLAMA  

MHP Manisa İl Başkanı Tamer Akkal, genel merkez tarafından görevden alındığı yönündeki iddialarla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Böyle bir şey söz konusu değil. Geçen hafta genel merkezdeydik. Geleceğe yönelik planlar yaptık. Başarılı bir teşkilatız çünkü…”

MHP yönetimi 4 Kasım'daki kongrede Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin rakibi Koray Aydın'ı destekleyen il teşkilatlarını görevden alıyor. Muğla, Çankırı'dan sonra Edirne, Konya ve Sakarya teşkilatları da kapatılıp başkan ve yönetimleri görevden alındı.

SIRA MANİSA’DA MI?

Bu soruyu MHP İl Başkanı Tamer Akkal’a sordum. Verdiği yanıt aynen şu: “Böyle bir şey söz konusu değil. Geçen hafta genel merkezdeydik. Geleceğe yönelik planlar yaptık. Başarılı bir teşkilatız çünkü…”

Ama siyaset bu…  

MHP Genel Merkezi Koray Aydın’ı destekleyen teşkilatları fişlemiş. Bu kesin. Manisa teşkilatı da seçimlerde topyekûn Bahçeli’nin yanında yer almadı! Siyasette bu son derece yeterli bir sebep. Ancak buna rağmen Manisa MHP nezdinde önemli bir yere sahip. Burası MHP’nin yerel seçim kazandığı illerden bir tanesi. Teşkilatları görevden almak çok kolay değil.

Tamer Akkal ve Engin Kabadağ başkanlığındaki teşkilatları dağıtmak şu aşamada MHP adına intihar olabilir. MHP Genel Merkezi’nin bu riski göze alıp almayacağını bilmiyorum. Kesin bir şey var o da tehlikenin henüz geçmediği…