AĞIZ KOKUSU NASIL ÖNLENİR?   Günümüz  yaşam koşularında, dışlanma sebebi veya kişinin hareketlerini kısıtlayan yaygın bir sorundur. Tek başına bir hastalık değildir, ancak bazı hastalıklarında habercisi olabilir. Birçok kişinin sabah uyandığında karşıla

AĞIZ KOKUSU NASIL ÖNLENİR?  

Günümüz  yaşam koşularında, dışlanma sebebi veya kişinin hareketlerini kısıtlayan yaygın bir sorundur. Tek başına bir hastalık değildir, ancak bazı hastalıklarında habercisi olabilir.

Birçok kişinin sabah uyandığında karşılaştığı ağız kokusu çoğunlukla akşam yenilenler veya içilenlerle alakalı ve ağız bakımının yapılmaması sonucu oluşur.

Uzun sureli ağız kokularında kişiler genelde diş hekimlerine başvurduklarında görülen en yaygın sebep dişeti hastalıkları veya çürük diş varlığıdır ayrıca hijyenik olmayan eski protezlerde buna sebep olur, ağızda bakteriyel faaliyetler değişmiş  ve zararlı bakteriler çoğalmıştır. Aynı durum süregelen solunum yolu enfeksiyonlarında da görülür. Bunun dışında bazı sistemik hastalıklar varlığında da ağız kokusu oluşur. Özelikle diyabet, böbrek yetmezliği, metabolizma hastalıkları, ağız kuruluğu ile seyreden sendromlarda tipik kokular oluşur. Ayrıca sigarada göreceli olarak kötü kokular arasındadır.

Kokulardan kurtulmanın en kolay yolu ağız hijyeniniz iyi tutmaktır. Bunun için doğru fırçalama, diş ipi kullanımı ve dilin yüzeyinin temizliği önemlidir. Bazı durumlarda sakız veya ağız gargaraları da  işe yarar ancak diş fırçalamanın yerini tutmaz. Ayrıca bol su tüketimi de ağız kuruluğunu azaltır.

SAĞLIKLI VE GÜZEL GÜNLER