Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü Manisa’ya geliyor.  Bu ziyaret programı birçoğumuz için sürpriz sayılabilir.  Çünkü yakın bir tarihte seçim yok. Herhangi bir seçim hazırlığı da yok. O halde bu ziyaret neden?
Bence bir parti liderinin herhangi bir seçim veya benzeri bir siyasi etkinlik takvimi olmamasına rağmen bir ili ziyaret etmesi olumlu ve güzel bir hareket. Hele bu lider aynı zamanda Cumhurbaşkanıysa daha bir anlamlı.  Buradan hareketle "seçimler dışında liderler neden miting ya da ziyaret turlarına çıkmaz" diye sormak daha doğru olur.
Erdoğan'ın Manisa ziyaretinin şifrelerine gelince... Bu ziyaretle ilgili bazı tahminlerde bulunalım. Program henüz saat saat netleşmedi. Ancak gazeteci meslektaşlarımdan edindiğim bilgelere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazını Manisa’da kılacak. Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting saati ise saat 14.30.  Miting en önemli etkinlik gibi görünse de bence miting sonrası çok daha önemli! Atatürk Spor Salonunda AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenleyeceği İl Danışma Meclisi Toplantısı Manisa'nın geleceğini etkileyecek kararlara sahne olabilir. Ve Erdoğan bu toplantıyı bizzat yönetecek. Asıl final toplantısı, asıl dananın kuyruğunun kopacağı toplantı bu gibi...
Malumunuz Türkiye genelinde şuana kadar 6 ilin belediye başkanı istifa etti.  Bu illere yenilerinin eklenmesi muhtemeldir.  Erdoğan'ın Manisa ve bundan sonra yapacağı il ziyaretleri muhtemelen istifa listelerini netleştirmeye yönelik ziyaretler olacak.
Peki Erdoğan Manisa’da hangi isimlerin istifasını isteyecek? Veya böyle bir talebi olacak mı? 
Bunu şimdilik sadece tahmin edebiliriz…
Nasıl mı?
Mantık yürütelim…
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugüne kadar istifalarını istediği belediye başkanlarıyla ilgili “değişim” veya “yüz eskimesi” ifadelerini kullandı. Yani Erdoğan’a göre partide uzun yıllardır görev yapan il, ilçe ve belediye başkanlarının değişmesi gerekiyor.  Buradan yola çıkarak şu tahmin yapılabilir; Ak Parti’de birkaç dönemdir belediye başkanlığı yapan isimlerin tamamı, yakın bir tarihte istifa edecek. Böyle bir taleple karşı karşıya kalabilirler.  
Akhisar, Soma, Saruhanlı, Ahmetli, Gölmarmara, Gördes, Kırkağaç ve Körpübaşı ilçe belediye başkanları veya bu isimlerin bir bölümü Cuma günü istifa listesine dahil olabilir. Ak Parti’nin bazı ilçe başkanları da listede yer alırsa şaşırmam.   
Yani asıl dikkatlerin yoğunlaştığı etkinlik İl Danışma Meclisi Toplantısı… Bakalım istifallar gündeme gelecek mi? Bakalım liste nasıl şekillenecek? Şu bir gerçek; Manisa’da istifalar yaşanacak. Bir çok belediye başkanının son dönemi. Net olmayan kaç tanesinin istifa listesinde yer alacağı ve kimlerin istifa edeceği!
ERDOĞAN-ARINÇ BARIŞI
FETÖ operasyonları sonrasında Bülent Arınç çok sert eleştirilerde bulunmuş ve Ak Parti içinde yükselen muhalif ses olarak dikkat çekmişti. Arınç’ın bu tavırları parti içinde soğuk rüzgarların esmesine neden olmuştu.  Ancak son aylarda bu soğuk rüzgarlar yerini ılık esintilere bıraktı. Erdoğan’la Arınç çeşitli toplantılarda bir araya geldiler. Aralarındaki buzların erimesi ise en çok Manisa teşkilatını sevindirmiştir. Çünkü Manisa’daki partililer iki arada bir derede kalmıştı. Gergin günlerde Arınç’ın Manisa ziyaretleri esnasında çevresindeki kalabalığın ciddi oranda azalmasının sebebi de bu çelişkiden kaynaklanıyordu. Partililerin çoğu FETÖ operasyonları sürecinde Erdoğan’ı haklı bulurken diğer tarafta Arınç’a olan sevgileri nedeniyle nasıl davranacaklarını şaşırmışlardı. Bu zor durum ortadan kalktı gibi. Cuma günü Bülent Arınç’ın program boyunca Erdoğan’a eşlik etmesi bekleniyor.
Ve böylece Manisa’ya çok farklı yansıyan kriz son bulmuş olacak.