KARDEŞİMİN HİKÂYESİ Zülfü Livaneli “kardeşimin hikâyesi “ile Serenad tadını bekleyenleri yine finalde müthiş büyülemiş. Fantastik bir final kurgusu, acımasız bir yazarlık içgüdüsü iyi ki bu adam belediye başkanı olmamış. Seçmeyenlere teşekkürler.Bir kita

KARDEŞİMİN HİKÂYESİ

Zülfü Livaneli “kardeşimin hikâyesi “ile Serenad tadını bekleyenleri yine finalde müthiş büyülemiş. Fantastik bir final kurgusu, acımasız bir yazarlık içgüdüsü iyi ki bu adam belediye başkanı olmamış. Seçmeyenlere teşekkürler.Bir kitap ancak bu kadar sade bir dille yazılır. Bize ait insanları bu kadar kahramanlaştırma dehası ile aynı yüzyılda yaşamak, onu tanımak çok büyük bir ayrıcalık.

Bu kitap kesinlikle bir milyondan çok satacak seçkin bir milyon içinde olmak ve kitaplığınızda bu heyecanı canlı tutmak isterseniz mutlaka sahip olmalısınız. Size kurgu ve olayları özetleyip kitaba ihanet etmek istemem. Kitap okumayı sevmeyenlere, bir kitabı aylarca bitiremeyenlere rahatlıkla hediye edebileceğiniz kitap kardeşimin hikâyesi. Bu yıl doğum günü hediyesi olarak listenize almalısınız.

Bugün siyaset yazmak istememiştim!  Sevgili haber müdürümüz Murat Yalçın Hüseyin Tanrıverdi’nin partide birlik ve beraberliği inşa etmesi gerektiğini anlatmış.  Aksi halde seçimlere 9 ay kaldığını, “sakat çocuk” doğacağına dikkat çekmiş.

Açıklama yapılmadıkça AK Parti’den en az 30 kişi Büyükşehir, 90 kişi de Merkez ilçelerde belediye başkanlığına kendilerini bulunmaz Hint kumaşı kontenjanından aday ilan edecekler. Suskunluk çok başlılığa ve yer altı organizasyonlarına sebep olacak. Ne kadar çok başkan adayı o kadar bölünme demek. Siyasetin doğasında  “ego” var. Siz ne kadar tek adaylı kavgasız seçimler yaparsanız yapın organize küsler her zaman var olacaktır. AK Parti çok deneyimli siyasetçilerden oluşan  iktidar partisi. Başkan adaylarını açıklamak için Recep, Şaban, Ramazan’ın geçmesini beklemelerine gerek yok. Açıklanmayan adayların kaybetmiş travmasından çıkıp kendi partisine tekrar kazandırılması zaten üç ay sürecek.  O nedenle netlik en kısa sürede oluşmalı. Kaos; Manisa’da Büyükşehir kaybedilmesi bazı yöneticileri sonsuza kadar tarihe gömer. Bu taşın altında eli olup başaramayanlar gelecek yüzyılda muhtar azası bile olamazlar. Ak Parti gecikirse kardeşimin acıklı hikâyesi Manisa’da yazılır!

Ak Parti adayını okullar kapanmadan açıklamalı. Yazlıklara ve ovaya kaçan Manisalılar eylülde gel şarkısını sadece Alpay’dan dinleyince severler. Şehir adayını sindirecek zamana sahip olmalı. Adayda projelerini, farkını anlatacak zamana. Aday seçiminde kıstas çok basit parti oylarının üzerine nasıl, nereden ve ne kadar oy kazandıracağını bilecekleri kişiler seçilmeli. Diğer partilerin başkan adaylarını açıklamasını iktidar partisi asla beklememelidir.

25 yıllık dostum Ali Rıza’nın basketbol potasında minyatür futbol maçlarını kaybetmeye tahammülü olmayan Reha Erginer bu takıma mucize gerçekleştiriyor. Adana Demirspor’un ilk 90 dakikasını kazandık oynanmamış maç ne kazanılmış ne de kaybedilmiştir. Şimdi avantajın özgüveni ile disiplini birleştirmek gerekir.  Bu ekip Süper Lige çıktığında tüm oyuncular kendi marka değerlerini artıracaktır. Perşembe günü kimse seyirci kalmasın, tüm taraftarlar 19 Mayıs stadına…

Ha bu arada Manisaspor şampiyon olduğunda o kadar çok kişi sahiplenecek ve fotoğraf karelerinde yer alacak ki sizde şaşıracaksınız. O zaman Reha Erginer, Emre Hasgör ve yönetimi şaşkınlıktan kim bu tiyatro oyuncuları diye soramayacaklar bile!

Final İzmir’de oynanmalı. Federasyon iki Ege takımının finalini İzmir’de oynatabilir. Bu Manisa spor için asla dezavantaj olmaz. Bu düşünebilir.  Egeli kardeşimin hikâyesi olacak. Yine de iki Manisa takımı Süper Ligde harika görünüyor. Şampiyon kadar iş başarmış Akhisar spor ve Manisa spor Manisalı kardeşimin hikâyesi bence bunu yazalım.