K İŞKENCESİ! Son günlerde ticari araç sahiplerine kesilen cezalar ciddi boyutlara ulaştı. Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı ekipler, ticari olup yolcu taşımacılığı yapan araçlarla yük taşıyan araçlara ısrarla aynı muameleyi yapınca ortaya çok garip bir durum

K İŞKENCESİ!

Son günlerde ticari araç sahiplerine kesilen cezalar ciddi boyutlara ulaştı. Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı ekipler, ticari olup yolcu taşımacılığı yapan araçlarla yük taşıyan araçlara ısrarla aynı muameleyi yapınca ortaya çok garip bir durum çıktı.   Öyle ki; Ailesini yanına alıp ticari aracıyla seyahat eden bir sürücü K belgesi almak zorunda. Taşınan kişiler yük olarak algılanıyor. Ve K Belgesi yoksa kesilen ceza miktarı 2 bin 500 TL’yi geçiyor. Hatta 4 kez ceza yiyip devlete bir anda 10 bin TL borçlananlar var! Birçok ticari araç zaten bu paralara satılıyor. Yani içinde çıkılması güç bir durumla karşı karşıyayız.

Üstelik bu gidişat polisi de rahatsız ediyor. Vatandaşlar cezayı polis kesti zannedip itiraz ediyor. Halbuki cezayı kesen Ulaştırma Bakanlığı personeli. Önce durduruyorlar… K Belgesi istiyorlar, yoksa yandınız. Siz istediğiniz kadar aracınızın ticari olmadığını anlatın. Hele bir durmayın, anında plakanıza yazıyorlar cezayı.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri kime niçin ceza kestiğini tam olarak bilmiyor kanımca. Ortada büyük bir kargaşa var. Ticari araç sınıfına giren ve birçok kişinin hususi olarak otomobil niyetine kullandığı, Doblo, Partner, Caddy gibi araçlar bir bir satılığa çıkarıldı. Vatandaş pes etti.  

Her konuda olduğu gibi bu konuda da alt yapısı hazırlanmadan kanun çıkarıldı. Dolayısıyla vatandaşa yansıması biraz acılı oldu, oluyor da, olacak da…  

K işkencesine bir çare bulunması şart.  Yük taşıyan araç ile yolcu taşıyan araç ayırt edilmeli.

Yoksa bu böyle gitmez…