Bir şeyler var Manisaspor’a bir haller oldu. O bildiğimiz, o güven veren takıma bir şeyler oldu. Ne oldu bilemiyorum. Ama bir şey var… Para desem, değil. Zaten onun olmadığını herkes biliyor. Taraftar baskısı desem, mümkün değil. Liderlik stresi desem,

Bir şeyler var

Manisaspor’a bir haller oldu. O bildiğimiz, o güven veren takıma bir şeyler oldu. Ne oldu bilemiyorum. Ama bir şey var… Para desem, değil. Zaten onun olmadığını herkes biliyor. Taraftar baskısı desem, mümkün değil. Liderlik stresi desem, belki o olabilir.  Eğer öyleyse çok şükür Urfa’da bu stresten uzaklaşılmış olundu. Belki de böyle bir stres varsa, bu yenilgi hayırlı oldu. Hani başımız sıkıştığında, işlerimiz istediğimiz şekilde gitmediği zaman deriz ya, ‘Her şey de bir hayır vardır’ diye… Belki de bu yenilgiyi Manisaspor açısından hayra yoralım.

Kazanılan Karşıyaka maçı, berabere kalınan Kartal maçı, Urfa maçının sinyalini vermişti. İki maçta da konuşulan isim kaleci Volkan olmuştu. Urfa’da da Volkan kalede olmasa,  ilk yarıda bile film kopacaktı.

Bu kadar çok top kaybı yaparsan, orta sahada rakibe bu kadar boş alan bırakırsan. Pres yapmazsan, zaman zaman oyun disiplininden koparsan, gün gelir Volkan bile seni kurtaramaz.

Manisaspor, Urfa karşısında ilk yarıda saha da yok gibiydi. Urfa’nın da öyle bariz bir üstünlüğü yoktu. Ama tribünlerde 16 bin seyircisi vardı. Bir de ligin alt sıralarından yukarıya çıkmaları için üç puana ihtiyaçları vardı. Bu yüzden de üç puanı istediler. Ve bunu başardılar.

Manisapor’un en etkili silahı Kahe… Bunu da rakip takımlar artık çözdü. Kahe durduğunda, Manisaspor’un da durduğu apaçık ortaya çıkıyor. Kahe’nin durduğunda takımı ateşleyecek bir oyuncunun mutlaka sahne alması gerekiyor. Ama ne yazık ki böyle bir oyuncu da Manisaspor takımında bulunmuyor. Bana sakın hala Murat Tosun var demeyin. Ve bu futbolcu, Kahe’nin alternatifi olur demeyin.

Bu maçta da görüldü ki,  Kahe kilitlendi mi, Manisaspor’a da pranga vuruluyor. Murat Gürbüzerol sağda, Bülent Cevahir’de solda durunca da yapacak bir şey kalmıyor. Orta sahada da fahiş top kayıpları olunca, maçın yükü Volkan’ın omzuna biniyor. Bazen de bu kadar yükü genç kaleci kaldıramıyor. Bu maçta da yüzde yüz iki pozisyon çıkardı. Ama takımı yenilgiden kurtaramadı. Son 10 dakikada Manisaspor biraz kımıldadı. Ama atı alan üsküdarı çoktan geçmişti.

Şu geçen üç haftaya baktığımda. Hele bu maça baktığımda. Takımda anlam veremediğim bir ritim bozukluğu var. Kopuk kopuk bir oyun var. Sanki kafalar rahat değil gibi bir durum var. Bir şeyler var ama… Hayırlısı diyeyim.