1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de 20.haftasında oynanan maçların 90.dakika sonunda sürpriz sonuçlara sahne olduğu gibi deneyimli hedefleri olan takımlara ciddi katkılarda bulunan iki teknik patronun kellerinin kopmasına neden oldu.

Lige 6 puan silme cezasıyla başlayan ve 20 hafta boyunca içeride ve dışarıda galibiyet yüzü göremeyen ve ligin dibine demir atmış bir takımın lider takımı yenmesiyle birlikte tüm hesapların alt üst olmuş bir haftayı geride bıraktık.

Akhisarspor’un teknik patronu Mehmet Altıparmak ve Manisa FK’nın deneyimli teknik patronu İsmail Ertekin ekipleriyle birlikte görevleri sonlandırıldı.

Şimdi iki takımı hedeflerine ulaştıracak ‘gözü pek’iki teknik patron arayışı her iki kulüp nezninde başladı.

Bulurlar mı, bulsalar bile gönderdiklerini ararlar mı, liglerin bitiminde hep birlikte göreceğiz.

Yalnız atalarımızın söylediği ‘Gelen gideni aratır’ sözünü kulak ardı etmemek gerekir.

MANİSA FK MUTLAK 1. LİG'DE OLMAK İSTİYOR 

Türkiye liglerinde bulunan her takımı yöneten Başkanların ve yönetim kurulunun tek hedefe vardır ‘Şampiyon olmak’.

Bu hedeflerini ilk bakışta doğru bulurum. Fakat bu yolculukta sabır ve değişimlerde çok önemlidir.

Düşünün şampiyonluk hedefleri ile konuşup anlaşıp göreve getirdiğiniz bir teknik patron ki bunun adı İsmail Ertekin ve ekibi. Göreve gelmeden önce Manisa FK’nın Ceo'su Levent Devrim, çok iyi araştırmalar sonunda ‘İşte bizi şampiyon yapacak teknik direktör’ diyerek Ertekin’in Manisa FK’da göreve gelmesinde etkin bir isim.

20. Haftaya gelene kadar ne oldu Ertekin ile yollar ayrıldı. 14 Galibiyet, 5 Beraberlik,1 Mağlubiyet,rakip filelere atılan 53 gol ve yediği 18 gol sonuç olarak liderin iki puan gerisinde 47 Puana gelen bir Manisa FK var.

Bu puanı alan futbolcularda bir değişiklik olmadığı gibi üstüne üstlük önemli mevkilere 4 takviye isim alındı. Ligin ikinci devresi start aldığında içeride bir galibiyet dışarıda ise iki beraberlik toplamda da 5 puan. Ertuğrul Sağlam yönetiminde Yılport Samsunspor’da ikinci devrede oynadığı üç maçta 9 puan elde ederek Manisa FK’nın iki puan önüne geçerek liderlik koltuğuna sıkı sıkı sarılarak yoluna emin adımlarla gitmeye başladı.


Manisa FK’nın tek yetkili patronu Başkan Mevlüt Aktan; Taner Taşkın ve Mustafa Çapanoğlu’nu, kendisine öneren Ceo Levent Devrim’in verdiği son rapor doğrultusunda deneyimli teknik direktör İsmail Ertekin ve ekibiyle yolları sürpriz biçimde ayırdı.

Ben bundan önce ki yazımda ‘Eğer kafanızda İsmail Ertekin’i göndermek gibi bir düşünceniz varsa sakın bu düşüncenizden vazgeçin’ diye bir tavsiyem olmuştu.

Temennim ligin sonun haklı çıkmamak.  Göreve gelecek yeni teknik patron bu takımı 1. Lige taşır bende yaptığım tavsiyenin altında ezilmeye razıyım. Kayıp olan İnegöl mağlubiyetinin ve avuçlarının içinde kayıp giden Ziraat Türkiye Kupasında Kayserispor’a göz göre göre kaybetmenin faturasını sadece ve sadece ligde 47 puan toplamış bir teknik patrona kesmenin yerine var olan sorunları öz eleştiri biçimde tartışarak neşter vurma becerisini göstermek gerekirdi.


 Temennim gelecek yeni Teknik Direktörün Manisa FK’yı hedeflerine ulaştırıp ulaştırmayacağını hep birlikte göreceğiz. Yeni Teknik heyetin asıl gerçek sınavı 15 Şubat günü Manisa’da oynanacak Samsunspor maçıyla olacak. Mutlu olan ve hedeflerine ulaşan tarafın Manisa FK olması dileğimdir.

SELEZNOV’UN İNTİKAMI AĞIR OLDU  

Söz Akhisarspor’a geldiğinde Seleznov’un o takıma kattıklarını tüm akigo  taraftarları iyi bilir.Süper lig hedefleri ile göreve gelen Teknik Direktör Mehmet Altıparmak ve ekibi kendi evinde oynadığı Bursaspor maçında Malaga’dan Bursaspor’a gelen Seleznov’un kafa vuruşunda önemli üç puandan oldu.

Seleznov’un bu golü Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak ve ekibiyle birlikte Akhisarspor ile yollarını ayırmasına neden oldu. İkincisi de Süper lig yolunda önemli üç puanı kaybetti.


Diyeceksiniz, tüm bu olumsuzlukların Seleznov ile ne bağlantısı var. Seleznov’u Akhisarspor’a kazandıran isim Okan Buruk idi. 2018-2019 Futbol sezonunda Seleznov peş peşe attığı gollerle Galatasaray başta olmak üzere bir çok süper lig takımının transfer listesine girmesine neden oldu.

Hüseyin Eryüksel yönetimi Okan Buruk ile yolları ayırmasının ardından göreve Cihat Arslan’ı getirdi. İşte tam da bu bağlamda Seleznov Akhisarspor kulübünün kazasına 5 milyon Euro’yu koyacak bir miktarla Galatasaray’a gitmek için yönetime talepte bulundu.Yönetim futbolsunun bi isteğine karşı çıkmasıyla aralarında ciddi anlaşmazlık gündeme geldi.

Akhisarspor ile yollarını ayıran Seleznov rotasını Malaga’ya çevirdi. Oradan da Bursaspor’a geldi. Cuma günü oynanan Akhisarspor maçı Seleznov için bir intikam maçına dönüştü. Gelen ilk fırsatta golünü attı ve Akigoların baskılı tezaüratıyla önce sarı kart görmesine sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı.  Seleznov, Teknik Patron Altıparmak’ın gönderilmesinde ve takımın süper lig yolunda geriye düşmesinde etken oldu.


Akhisarspor’da tıpkı Manisa FK gibi kendilerine süper lige ulaştıracak yeni teknik direktör arayışına girdi. Akhisar yönetimin listesinde çok teknik patron var, Yücel Ediz isminin ağır batığını biliyorum olur olmaz bilemem. Ancak birçok takıma şampiyonluk yaşattığı gibi hedeflerine ulaştırdığını biliyorum.

LİDERLİK ETMEK BÖYLE BİR ŞEY OLSA GEREK 

Süper lig tarihinde Galatasaray,Fenerbahçe, Trabzonspor,Beşiktaş gibi takımlara karşı ortaya koyduğu futbolla kök söktüren ecel terleri döktüren şu an için 3. Ligin 1. Grubunda 0 puanla ligin dibinde bulunan Manisaspor’dan söz ediyorum. Kalk sen gel 20. Haftaya kadar bir tek maç kazanama liderlik yolunda emin adımlarla yol aldığını zanneden Akdeniz’in güçlü ekibi Serik Belediyespor’u 1-0 ‘lık galibiyetle liderlik et.


Bu yenilgiyi  ne Serik Belediyespor futbolcuları nede teknik heyeti hesap edebilirdi. Çünkü içeride dışarı da 4-5 yiyen bir takım vardı karşılarında. Daha doğrusu gençlerden oluşan Manisaspor’u çanta keklik görmenin dayanılmaz zafiyeti vardı Serik Belediyesporlu futbolcular üzerinde. Maçın sonunda şampiyon olmuş gibi sevinen bir takım diğer tarafta da kalesinde gördüğü tek gole uçup giden üç puanın şokunu yaşayan bir takım.


Bu galibiyetin birkaç tarifi veya izahı olabilir. Murat Yörük başkanlığında göreve yeni gelmiş yeni bir yönetim, Aynı süreçte göreve başlamış olan Teknik Direktör Naci Duman. Bu iki değişim genç futbolcular üzerinde büyük bir öz güven etkisi yarattı. Öncelikle Manisaspor ruhunu geri getiren bu oluşumu ayakta alkışlamak istiyorum. İnşallah galibiyetlerin devamı gelir.

Bundan sonraki maçların tümü almaları durumunda ligde mucize eseri kalabilme şansını yakalarlar. Ancak bu tahminlerim matematiksel olarak. Bu takım eğer Bölgesel lige düşecekse mücadele ederek onurlu bir şekilde Manisaspor’un ruhuna uygun bir şekilde lige veda etmeleridir. Bu yönetim bu takımı yeniden küllerinden yaratıp eski günlerine döndürmesini diliyorum.
   
 

HAFTANIN DERBİSİ KASABADA 

3. Lig 2. Grupta lider Kocaelispor ile ensesinde olan Turgutluspor arasındaki puan farkı 14 puan matematiksel yönde baktığınızda şampiyon belli dersiniz.Ancak bu hafta Turgutlu’da öyle bir maç var ki .Bunun adı ‘Derbi’. Turgutluspor ile Kocaelispor arasında muhteşem b.ir futbol zevki kemik seslerinin tribünlerden duyulacağı bir maç olacak. Tüm kasaba halkının bu maça gideceğinden hiç kuşkum yok. Turgutluspor rakibini yenerek üç puan geriletecek.

Alabileceği galibiyetin ardından galibiyetler serisinin devamını getirebilir mi bilemiyorum. Benim bildiğim tek bir şey var oda Turgutlulular bu hafta güzel bir futbol şöleni izleyecek olmalarıdır. Ben Bu maçta Turgutlu sporluyum aksini düşünen olmasın.

Tüm kasabalılar bu maçın yazısını ve fotoğraflarını usta gazeteci Doğan Çizmeci’nin objektifinden ve kaleminden göreceğinden hiç kuşkum yok..
    

SOMA KAYBETMEDEN GÖTÜRMELİ 

Somaspor’a geldiğimde ise onunda lider Bursa Karacabeyspor ile arasındaki puan farkı 11. Soma spor da lige şampiyonluk hedefleri ile çıktı. Ligde 3. durumda yer alıyor.

Güçlü rakipleri Nazillispor’u evinde konuk edecek Karacabeyspor ile ise deplasmanda oynayacak. O maçlara kadar liderin puan kaybetmesini beklerken bu arada kaybetmemek için rakipleriyle oynaması gerekecek. Tüm denklemlerimi tutturabilirse ligi hedeflediği gibi tamamlayabilir. İşinin de bir  o kadar da zor olduğunu belirtmek isterim. Gönülden başarmasını diliyorum...