Cumhuriyet’i kutlamak, özümsemek, yaşatmak, nesillere miras bırakmak ve kitlelerin hissetmesini sağlamak için birilerinin genelge yayımlamasına ve tam aksine bel altı oyunlarla Cumhuriyet’ten uzaklaştıracak oyunlara yönelmesine gerek yok. 
Cumhuriyet’in 98. Yılı kutlamaları öncesinden ve sonrasında tüm ulusça kalbimiz ‘Cumhuriyet’ için çarptı. Nasıl oldu kim bu coşkunun fitilini ateşlediyse binlerce kez teşekkürlerimi iletiyorum.
Cumhuriyet Bayramı başta olmak üzere tüm dünya çocuklarının kabul ettiği koşa koşa ülkemize geldiği Ulusal Egemenlik 23 Nisan Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramları kolay kazanılmadı. Binlerce akıtılan şehit kanı var. Milli bayramlar için çok hem de çok bedeller ödendi.
Ancak gelin görün ki iktidar bu milli bayramların önünü kesmek için kapalı kapılardan arkasında yapılan tüm engelle planları Cumhuriyet’imizin 98.yılı kutlamalarındaki coşku seli önce sokak, caddelere ve alanlara taşmasıyla son buldu.
Üstelik bu coşkuyu 81 ilde eş zamanlı aynı heyecanla yaşanıyor olmasını ciddi şekilde kayda değer buldum. Bunun adına isterseniz uyanış deyin isterseniz Cumhuriyet’in küllerinden doğuş deyin nasıl değerlendirirseniz değerlendirin Cumhuriyet gerçekten bir değer, bir özgürlük, nefes alıp vermektir.
CHP’nin 10 yıla yakın alternatif bayramları kutlama çabası, mücadelesinin payını göz ardı edemeyiz. Buna destek veren milyonlarca vatandaşımızın katkısıyla ‘Cumhuriyet hoş geldin evimize’.
 
AYAKTA ALKIŞLANACAK FENER ALAYI  
Manisalılar da yıllardır engellenen o coşkulu milli bayram kutlamalarının fitilini ateşleneceği günü sabırsızlıkla beklerken bir anda CHP Şehzadeler ilçe Başkanı emekli eğitimci Hakan Gürtunca’nın girişimleri ile İYİ Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik, DEVA  Partisi Şehzadeler İlçe Başkanı Tolga Pulat, Saadet Partisi Şehzadeler İlçe Başkanı Mustafa Uslu, Demokrat  Parti  İlçe Başkanı Ercan Erdem ve Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal ve Gelecek Partisi İlçe Başkanı Fatih Özdemir’in katılımıyla sadece dev Türk bayrakların ve Atatürk Posterinin taşındığı Fener Alayı kelimenin tam anlamıyla kusursuz idi. 
Hiçbir siyasi partinin bayrağının olmadığı Fener Alayına CHP Grup Başkan vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırloğlu, CHP il başkanı Semih Balaban,Deva Partisi İl Başkanı Prof.Dr. Süreyya Sakınç, İYİ Parti Manisa İl yönetiminde Siyasi İşlerden Sorumlu Erhan Dumlu, İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan ve binlerce Cumhuriyet sevdalısı ellerindeki fenerler ve Türk bayrakları ile kilometrelerce yürüyerek kutlamaların adresi Cumhuriyet meydanına yürüdü. 
İnanın ben böylesi kalabalığı en son 2016 yılının 15 Temmuz’da FETÖ’nün hain saldırısı sonrasında yarım kalan darbesinin yaşandığı o gecede binler sokaklara döküldüğü gecede gördüm.  
Fakat bu kez yıllardır ötelenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve kutlanmaması için her türlü engellere adeta meydan okuyan 7’den 70 binlerce Manisalının insan seli gibi akın etmesi, bu coşkulu kutlamaya katılamayanların evlerinin balkonlarından katkı yapması beni bundan sonra kutlanacak olan milli bayramlarımız için umutlandırdı. 
Cumhuriyet’in yaşatılmasında ısrarcı olan STK’ların en başında yer alan MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz ve onun cesur yönetimini de ayakta alkışlıyorum. 
Tüm milli bayramlar öncesinde MTSO’nun girişine dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı asmanın ötesinden Atatürk’ün ilkelerini özümseyen ve onu gençliğe anlatımında yol kat edilmesinde payından dolayı kutlamak gerekir. Cumhuriyet’in yaşatılmasında içten gerçek bir o kadarda cesur şekilde dik duruş gösteren STK başkanlarının sayısının artması gerekiyor. 
Gelelim uzun yıllar kutlamaların cılız olduğu Manisa’daki Cumhuriyet Bayramına… 
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in hazırladığı Cumhuriyet Bayramı kutlama programına şapka çıkarttım. Şehirdeki tüm STK ve kuruluşlar bu kadar kısa sürede organize olabiliyormuş demek ki. Gerçekten karnaval tadında bayram yaşadık. İki saati aşkın süren kortej yürüyüşünün bitmemesini de istedim. Çünkü bugünleri çok bekledik ve özledik. 
Devlet nezdinde çok geç kalınmış böylesi kutlamaları bizler yıllardır özlemle ve hasretle bekliyorduk. Doğrusunu söylemek gerekirse bu coşku yüklü program beni şaşırtmadı değil. İnsan ister istemez ‘Neden bugüne kadar beklendi’ sorusunu sormadan edemiyor. 
Ülkemizin gelinen noktasında ekonomin, morallerimizin dip yaptığı birçok değerlerimizin kaybolduğu bu süreçte bu milletimizi dipsiz kuyudan çıkartacak bilecek tek bir unsur vardı ülkedeki milyonlar. 
“Ağaç yaş iken eğilir” Ata sözünü unutmamak gerekir. Çocuklarımıza Cumhuriyet ve Milli bayramlar sevgisinin yanı sıra bu bayramları bizlere emanet eden M.Kemal Atatürk ile onun ebediyete göç etmiş olan silah arkadaşlarına olan minnettarlığımızı yerine getirilmesi için Mehmet Suphi Egemen İlkokulu Müdüresi Evre Seda Satan’ın bayramların yaşatılması adına velileri ile birlikte fikir birliğine vararak bayram öncesi mahalle arasındaki kortej yürüyüşleri diğer okul idarecilerine umut ışığı olmasını diliyorum. 
Yazımın satır aralarında ifade ettiğim gibi milli ve dini bayramlarımızı kutlamak için illa da genelgeye gerek yok. Bunlar halkımızın olmazsa olmaz değerleridir. İşte tam da bu bağlamda Seda hocam bunu layıkıyla başarıyor ve her türlü engellemelere rağmen. 
Son söz olarak yerel kurtuluş günlerimiz de milli değerlerimiz olduğu unutulmamalı. Burada görev Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarımıza görevler düşüyor. İlçe Belediye başkanlarının ilçe kurtuluşlarına gereken önemi verdiğini görüyorum. Büyükşehir Belediyesi merkezdeki Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi ile koordineli olup coşkulu 8 Eylül Bayramını karnaval gibi kutlayabilir. Elimizin altında Şehir Tiyatrosu gibi onun başında Tayfun Şengör gibi usta bir yönetmen var. Onun yerel bayramlarımız için tiyatral gösterileri Cumhuriyet meydanında tıbkı yıllar öncesinde olduğu gibi sinerji  yaratılabilinir.  Birlikte hareket etmenin somut örnekleri var. Mesela Cumhur ittifakı çatısı altında İmar planında bir araya gelişleri gibi. Haydi başkanlarım bu halkımız sizde böylesi projelere de imza atmasını bekliyor. Bayramlarımız ortak değerlerimiz olduğu unutulmamalı.  
Nice coşkulu bayramları hep birlikte kutlamak dileği ile sağlıkla kalın.
Saygılarımla…