30 yılda silahla elde edilen sonuç;  7 bin şehit. 20 bin gazi. 45 bin ölen insan... Sonuç kocaman bir sıfır!   3 yıldasilahsız barış sürecinde elde edilen sonuç;   Olağanüstü hal kalktı.  Kürtçe eğitim hakkı ve anadilde savunma hakkında

30 yılda silahla elde edilen sonuç; 


7 bin şehit.
20 bin gazi.
45 bin ölen insan...
Sonuç kocaman bir sıfır!

 

3 yıldasilahsız barış sürecinde elde edilen sonuç;

 
Olağanüstü hal kalktı. 
Kürtçe eğitim hakkı ve anadilde savunma hakkından Kürtçe tv kanalına kadar talep edilen haklar bizzat devlet tarafından verildi. 
Doğu ve Güneydoğu'ya havaalanları, yollar ve hastaneler başta olmak üzere sayısız yatırım yapıldı. İnsanlar pikniğe gitmeye başladı. 

Doğu ve Batı ilk kez aynı dili konuşmaya başladı. Kürt-Türk kardeşliği sözde kalmadı. 

HDP barış ve huzur ortamı sayesinde yüzde 13 oy aldı. İnsanlar barışın kalıcı olması için HDP’yi meclise taşıdı.

Yüzlerce Türk ve Kürt genci 3 yıl boyunca ölmedi. Kimsenin kanı akmadı. 

 

Ve son 30 gün! 


30 yılda elde edilemeyen barış ve huzur ortamı, son 3 yılda inşa edilmişti. Ama 30 gün gibi kısa bir sürede yerle bir oldu. Birkaç hafta içinde onlarca güvenlik görevlisi şehit düştü, vatandaşlar öldü ya da yaralandı.

Niye?

Silahla olmadığı bu kadar ortadayken terör niye? Neden bu memleketin gençleri ölüyor?

Kimse aklımızla dalga geçmesin cevap ortada! Görüntü çok net!  ABD ve Batı böyle istiyor ve organize ediyor...HDP bile “silahı bırak” diye çağrı yaparken PKK bildiğini okuyorsa belli ki emir ağır yerden! Oyunun kuralını biz koyamadığımız için onlar bizi istedikleri gibi oynatıyor. Kanlı bir oyun bu. Batı yapımı Türk-Kürt tabancacılık oyunu. Onlar organizatör, memleketin gençleri ise oyuncu!