21 yıllık iktidar için gitmek mi zor kalmak mı? Yazılı ve sözlü sınav bitti NOT verme sırası VATANDAŞTA!...

Ayna ayna söyle bana benden güzeli var mı ? sözüne benzer söz bir başka söze bakarsak ‘Sandık sandık söyle bana  benden başka büyük varmı?’
Mültecisi ile 100 milyona ulaşan Türkiye Cumhuriyet’inin yeni Başkan kim olacak?’ işte bunun yanıtını hep birlikte yarın akşam  milyonlarca yurttaşımız kullanacağı oyların sonucunda sandık söyleyecek.

  Fakat milyonlarca seçmeni sandığa taşıyana kadar gelinen süreçte inanılmaz söylemlere tanık olduk ülkece.
 
*Hızlandırılmış, bitirilmiş olarak gösterilen projeler,kesinlikle olmaz yapmayız ülkenin bütçesi bunu kaldırmaz denilen EYT liler

*Bugüne kadar KPSS’ye sadık kalınmadan alınan personeller ve tüm bakanlıkların yangından mal kaçırırcasına peş peşe kadro alımları yapması,

*Yerli otomobil adı verilen TOGG’un fabrikada seri üretim gerçekleştirilmeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan’a özel otomobil hediye tören tanıtımı,
  Kimilerine göre üretimleri Türkiye de yapılmadığı İtalya’dan getirtildiği iddia edilen TOGG araçlarla ilgili süpekilasyonlar.

*Deniz altında ülkemiz üzerinden gelen mavi akım doğal gaz hattının sızması ve akabinde denizlerimizde doğal gaz çıkarılıyor algısının yaratılması,

*Hazine bakanlığının bankalardan ülkemizdeki tüm dar gelirli esnaflara,vatandaşlara yönelik çok düşük faizle kredi veriyoruz algısı.

*Hizbullah örgütüne mensubu olarak cezaevlerinde bulunan HÜDA-PAR’ın üyelerinin serbest bırakılması ve Cumhur İttifakı çatısı altına girmesi

*1974 yılında Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan’ın ortak koalisyon hükümeti sürecinde Kıbrıs’ın alınmasında büyük etken olan Erbakan’ın sağlığında AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan için “ Tayyip gitmiş dış mihrakların baltasına, sevr baltasına sap olmuş” cümlelerini sarf ederken, Günümüze geldiğimiz de ise “854 milyar dolarlık iç ve dış borç, vatandaşın bankalara olan borçları hariç, 54. dönem hükümetini mumla arayan bir tablo ile karşı karşıyayız” sözlerini söyleyen oğul Fatih Erbakan,Erdoğan’ın siyasi yol haritasını sıkıntılı bulmasına karşı oğlu Cumhur ittifakı çatısına kendisini emanet etmesi,

*301 madenci bağıra bağıra kurtarılmayı beklerken sevdiklerinden koparılarak bir parça kömür çıkarmak için toprağın altına gömen zihniyet onları diri diri toprağa gömdüğü sürecin unutulmaması gerekir. Ölümlerinin 9. Yılını andığımız şu günde Dünyanın en büyük maden faciası bizim ülkemizde yaşandı.Onları bu duruma düşüren devletin tepeden aşağıya kadar tüm sorumluların elini kolunu sallayarak dolaştığı bir ülke,ayrıca 86 duruşma süren hukuksal mücadelenin birine bile katılmayan iktidarın siyasi milletvekillerini unutulmaması gereğini belirtmek isterim.
 
*11 İli yerle bir eden depremi ve sonrasında siyasi hükümetin fiyasko ile biten hamlesini onun yok ettiği binlerce canları,Bulanamayan canları,açıklanamayan net ölüm rakamlarını göz ardı etmekte mümkün görünmüyor. Sadece bununla kalsa Kızılay’ın çadırları satması ahlaksızlığın üst sınırı oldu.Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve yönetimin bu akıl almaz girişime onu o koltuğa oturtan siyasi iktidar üç ay boyunca kulağın üzerine yatması seçime 24 saat kala İstifa açıklaması akıl tutulmasına neden olduğunu da unutmamak gerek…. 

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimine az süre kaldı seçmenler üç Cumhurbaşkanı adayından hangisini Başkanlık koltuğuna oturtacağı hep birlikte merak ediyoruz.
Mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa eden Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yollarını ayıran Sinan Oğan üç adayla seçime gidiyor.Muharrem İnce ise son anda adaylıktan çekildi, onun gerekçelerini yaptığı basın toplantısıyla açıkladı.
   Cumhurbaşkanı adayları il il dolaşarak yaptığı mitinglerle halkla buluştu.Dar zamanda jet hızıyla koştur koştur buluşmalarda İktidarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Yaptıklarımız yapacaklarımızın karşılığıdır” derken Kemal Kılıçdaroğlu “Sadece zulümden başka bir şey vermeyen, gençleri,emeklileri yok sayan bir süreci ortadan kaldırmak için mutlak sistem değişikliği yapmamız gerekir” söylemlerinde bulundu.Sinan Oğan’da “Ülkenin bütünlüğünü korumak daha çağdaş özgürlükçü bir ülke için oyunuzu kullanın” dedi.
    Muharrem İnce ise “Bana yapılan iftiraları unutmak mümkün değil.Memleket partisine oy istiyorum” diyerek istifa mekanızmasını hayata geçirdi.
  
 İŞTE MANİSA SEÇİM ÖRGÖRÜM

    Benden ne olursun ülke genelindeki düşüncelerinizi bir tarafa bırakıp Manisa‘daki tablo nedir bize ondan söz edin diyenleriniz var.
  Daha önceki köşe yazımda söz etmiştim ‘Görmedim hiç böyle bir seçim’ demiştim.Gerçekten yıllardır gazetecilik yaparım gerçekten böylesi bir seçimi ne gördüm nede yaşadım.
  Manisa’da Parlamentonun iki ağır ismi her zaman olduğu gibi listelerin başında yer alıyor. Özgür Özel ve Erkan Akçay.AKP ‘de ise liste başında Sarayın Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’a yakın olan 11 yıl önce Akhisar’dan öyle veya bir şekilde ayrılan 1. Sıra adayı Bahadır Yenişehirlioğlu, İYİ partide ise Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat Akşener’in kontejanı olarak liste başında.
Yeşil Sol Parti de liste başında Habip Eksik yer alıyor.
   Gelelim Manisa’da partilerin seçim sonunda kaç milletvekili çıkartacağı öngörülerime  
  Seçime 24 saat kala CHP’nin ilk 4 sırasına parlamento yolu görünüyor gibi,
 AKP’de ise ilk 3 sıradaki adayların takım elbiselerini giyme hazırlığında olacak.
   MHP’de ise 2. Sıra adayı ihracat ödülü sahibi Ali Uçak’ın yoğun çabaları ile Erkan Akçay 6.kez milletvekili biletini kapmış gibi duruyor.AKP’nin listelerine tepki gösteren seçmenlerin milletvekilliğindeki oylarını MHP ‘sine yönelik kullanma kararı aldığı Cumhurbaşkanlığında ise Reisleri Erdoğan’a atacaklarını netleştirdiklerini beliyorum.
İYİ Partiye gelince kontejan adaya gerek yokken kontejan gönderildiği Manisa’da tüm olumsuzluklara ve zorluklara rağmen 1,5 vekilde duruyor.Lider Akşener’in mitinglerde estirdiği rüzgar sandığa yansımasıyla birlikte son anda 2.sırada ki milletvekili Hasan Eryılmmaz’a meclis yolu görünür.
   Manisa’da HDP’nin oyu küçümsenemez.Yeşiller Sol hareketi olarak seçime giren kitlenin diğer etkenlerin sandığa taşıyacağı düşündüğümüzde 1 milletvekilini parlamento ortamına taşımasını hayal olarak görmeyenlerdenim.
   İki kez Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yolları bir ayrılıp bir birleşen Bülent Arınç’ı  4. Sırada aday olan oğlu Ahmet Mücahit Arınç’ın 2.kez milletvekili olmasında rolünün ne olacağına gelince.
   Arınç, genelde sahada ve yüzeyde görünmeyi insanlarla göz göze gelerek ikna etmeyi tercih eder.Bu seçimlerde onu sahada pek göremedik.Aday tanıtımında,Alaşehir’de,Partisindeki basın toplantısında ve son olarak ta Saruhan otelindeki STK larla buluşmasında görebildik.Oralarda yaptığı konuşmalarında HDP gerçeğine işaret etti.Fakat şunu iyi biliyorum ki seçime etki edecek eski dostlar diye tariflendirdiği belli grupların liderlerini telefonla arayarak oğlu için oy talebinde bulundu.
   Sanatçı yönüyle bilinen Bahadır Yenişehirlioğlu’nu sanatçı popüler yönü etkili olur mu inan AKP cephesinde gençler üzerinde olabilir.Ancak Akhisar’da onu bekleyen iki zor viraj var birisi CHP li ve başarımlı olan yaptığı hizmetlerle halkın gönlünü kazanan Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ve ikinci dönem Akhisarlı olarak kendisini seçilebilir listede bulan Ahmet Vehbi Başevirgen’in gücünü yabana atmamak gerekir.Yenişehirlioğlu bu açıdan bakıldığında AKP’nin oylarını kendi ilçesinde arttırabilecek mi büyük bir heyecanla bekleyenlerdenim.
    Birde partilerin sponsorları var onlar hem milletvekili adayı hem de partilerini ekonomik olarak sırtlarında taşıyanlardan.MHP’de İhracatçı Ali Uçak, İYİ Parti de ise iş insanı veteriner Hasan Eryılmaz.Bakalım onların bu çabaları kendilerini parlamento koltuğuna taşımaya yetecek mi?..
   CHP’de 5. Sıraya ötelenen başarımlı bir il başkanlığı süreci yaşayan bu süreçte ekibiyle birlikte 4 CHP li belediyeyi partisine kazandırmayı başaran eğitimci Semih Balaban’ın 24 saat boyunca geceli gündüzlü evini terk ederek adeta seçmenlerinin evlerin karargah kurdu.CHP eğer 5. Milletvekili meclise taşırsa işte ona sadece şapka çıkartırım.
   Gelelim sözün bittiği yere 21 yıllık iktidar için gitmek mi zor kalmak mı?
Yazılı ve sözlü sınav bitti… 
NOT verme sırası VATANDAŞTA!... 
Seçimin huzur içerisinde seçmenlerin oylarını gönül rahatlığı ile kullanmalarını diliyorum Saygılarım…