Bugün siyaset yok bugün Manisalılık ruhu var Bugün siyaset yok bugün Manisalılık ruhu var

Haber: Ahmet ÜNSAL

İYİ Parti adayı Orkun Şıktaşlı, Manisa'da yapılan temayül yoklamasının eşit rekabet şartlarında yapılmadığını belirterek, hileli ve bol yanlışlı olduğunu ileri sürdü. 

İyi Parti'nin Manisa 6'ıncı sıra milletvekili adayı Orkun Şıktaşlı, sosyal medya hasabı üzerinden yaptığı açıklama ile parti yönetimine verdi veriştirdi. 
2018 yılından yapılan yerel seçimlerde CHP ve İyi Parti İttifakının Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı da olan Şıktaşlı, İyi Parti Manisa İl başkanlığının 2 Nisan 2023 tarihinde yaptığı temayül yoklamasını ağır bir dille eleştirdi. 
“GENEL BAŞKANIM MİLLETVEKİLİ OLMAMI İSTEDİ”
Şıktaşlı, milletvekili adaylığı süreciyle ilgili, tarafına gelen sorular nedeniyle açıklama yaptığını belirterek şunları dile getirdi “Geçmiş tarihli bir görüşmemizde Genel Başkanım Sayın Meral Akşener, siyasi geleceğimle ilgili ne düşündüğümü sorduğunda :“Hem siyasi hayatımda, hem de eğitim hayatımda belediyecilikle ilgili çok çalışıp, kendimi geliştirdiğimi ve bu alanda ülkeme hizmet etmeyi hedeflediğimi”söylemiştim.  Genel Başkanım da, önümüzdeki seçimlerin çok önemli olduğunu söyleyerek, Milletvekili olmamı istediğini ifade etti:‘Hazırlan!’ dedi. Bunun üzerine ‘ülke siyaseti donanımı’ sağlayabilmek adına, uzun zamanlı bir çalışma gerçekleştirdim. 
“HİLELİ VE BOL YANLIŞLI BİR TEMAYÜL”
Adaylık müracaatımın sonrasında ortaya çıkan çok etaplı değerlendirmenin, ilk etabı olan temayül yoklaması, eşit rekabet şartlarında yapılmadı: hileli ve bol yanlışlı bir temayül gerçekleşti. Sonuçlarının da ‘sağlıklı ve doğru’ olmadığı tespit edildi. Değerlendirmede diğer kriterler uygulanmadı. Ancak, yine de adaylık sırası belirlenmesinde temayül sıralaması, değerlendirmede tek kriter olarak -temayül yapılan- tüm illerde uygulandı. Ve sonucunda kantar bizi 6. sıraya getirdi. 
“TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN TÜM GÜCÜMLE ÇALIŞACAĞIM”
Genel Merkezlerin kontenjan hakkı her zaman saklıdır ve bu polemik konusu değildir. Bilakis şehrimde listenin Genel Merkezimizden bir kontenjanla güçlendirilmesi isabetlidir. Önümüzdeki seçimler ülkemiz ve gelecek nesillerimiz için çok önemlidir. Yaşadığım süreçte tüm olumsuzluklara rağmen, zaman bunları sorun etme zamanı değildir. Velhasıl, bu seçimlerde partimin en iyi sonuçları alması, Genel Başkanımın bunca yıldır ülkem ve insanım için gösterdiği gayretin karşılığını alması için de tüm gücümle çalışmaya devam ediyorum, edeceğim. 
13. Cumhurbaşkanı seçiminde Millet İttifakımızın adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçtirmek için tüm gayretimizle sahadayız, her yerdeyiz.”

Editör: Ali Gözen