Meteoroloji, hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz'de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerde 2-6 derece üzerine çıkmasının beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre yarın, batı kesimlerden başlayarak ülkenin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz'de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor.
SAAT 11.00-16.00 ARASINA DİKKAT

Manisa'da on binlerce el şifaya uzandı Manisa'da on binlerce el şifaya uzandı

Sıcak hava dalgası nedeniyle, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşayan, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

Önümüzdeki günlerde bazı illerde beklenen sıcaklıklar şöyle:

Ankara 31-35, İstanbul 32-36, İzmir 36-40, Manisa 37-43, Edirne 37-41, Çanakkale 36-39, Muğla 36-40, Adana 38-42, Antalya 37-43, Kayseri 30-32.

MANİSA VALİLİĞİ UYARIDA BULUNDU 
Öte yandan Manisa Valiliğinden bir uyarı geldi. Açıklama şöyle: “Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan meteorolojik veriler çerçevesinde Çarşamba gününden itibaren ilimizde sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenmektedir. Buna bağlı olarak artan hava sıcaklıkları ile orman alanları ve çevresindeki insan hareketliliği göz önüne alındığında önümüzdeki günlerde orman yangını riskinin yükselebileceği öngörülmektedir.
Bu sebeple vatandaşlarımızın, Dünyamızın oksijen kaynağı olan ormanlarımızda meydana gelebilecek yangın risklerine karşı gerekli hassasiyeti göstermeleri ve yangına sebebiyet verecek faaliyetlerden kaçınmaları büyük önem arz etmektedir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


 

Editör: Murat Yalçın