MHP İl Başkanlığından yapılan açıklama şu şekilde:
Öncelikle, MHP de Sayın Devlet Bahçeli den başka kimsenin sözünü cevap vermeye değer bulmadığını bir röportajın da dile getiren,CHP Milletvekili Özgür Özel'i yapmış olduğu bahtsız açıklamasın dan ötürü uyarıyor, MHP Kadrosun da bulunan ve 
Saygıdeğer Liderimiz ile birlikte, bütün bir ifadeye sahip, ortak fikir ve değerlerin den ayrılmayan,
particilikten önce, vatanın bölünmez bütünlüğünü esas alan,her bir ferdimizin, çok büyük değer ifade ettiğini hatırlatmak istiyoruz.
 
O sebepledir ki, arada ki uçurumsal fikir uzaklığını baz alarak, malum şahsına başka söz sarfetme ihtiyacı da duymuyoruz.
 
MHP'yi iktidar ortakçısı ve yancısı olmakla suçlayan sinsi fikirlerin mensupları, devletin bekâsı için Türkiye Cumhuriyeti nin yanın da değil, pkklı teröristlerin ölüsü başın da saf tutan hainler haline gelmişlerdir.
 
Seçim barajının yüzde on dan aşağı indirilmesi, elbette ki bazı çevreleri, planlarını bozduğu için rahatsız edecektir.
 
Yüzde onluk barajı geçemeyen partilerin kimliğinde ki zihniyetler zaten siyasi tarihimiz boyunca,  barajı türlü planlarla aşarak,
bağımsız dahi mecliste siyaset yapabildi, özel yapılanma ve oyunlar ile halkımızı temsil etmeye lâyık olmayan zihniyetleri bile kendi çıkarları için meclise göndermenin yollarını bulabildiler. Bu yıllar dan beri süregelen oyunlardır.
Fakat MHP oyunları bozar. Biz de MHP olarak diyoruz ki, gizli saklı değil, herkesin bağlı bulunduğu parti, kişisel fikri, düşünsel yapısı bilinsin. Milletimiz kendisini temsil edecek insanları iyi bilsin ve tanısın. Gizli pazarlıklı ve içten fikirliler ortaya çıksın. 
Meclis çatısı altın da hiçbir hain barınmasın! Aksi halde yine suistimal edilecek olan yüzde on barajının hiçbir ehemmiyeti görülmemektedir.
 
Tarihin hiçbir dönemin de baraj korkusu yaşamamış bir parti olan MHP,siyasetçiler den değil, davaya ömrünü adamış Ülküdaşlarımız dan teşekküldür. Oy oranı değil,vatanın bölünmez bütünlüğü, Türkiye Cumhuriyetinin bekâsı ve Aziz Türk Milletimizin varlığını ön plana alan MHP, seçim barajı altın da kaldığı günler de dahi çizgisin den ayrılmamış,
siyasi saygınlığını yitirmemiş, çıkar oyunlarına yönelmemiştir.
 
MHP Türkiye'nin zararına hiçbir konuya onay vermediği gibi,hiçbir hain fikrin altına imzasını atmamış ve atmayacaktır.
 
Şu ana kadar olduğu gibi,bundan sonra da, somut adımlarla, geleceğe ışık tutacak olan yegane partimiz,
seçim barajı konusun da son derece duyarlı dır. MHP her zaman herkesin dürüst ve yasal yollar la milletimizi temsil etmesi gerektiği görüşünün, siyaseten bilinmesi ve anlaşılması gerektiğinin de taraftarıdır.
 
MHP devlet yönetimin de her türlü gizli saklı oluşum ve ideolojilerin karşısın da, Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ise her daim yanında dır.
 
Saygılarımızla arz ederiz.
 
MHP Manisa
İl Başkanlığı
 

Editör: TE Bilişim