Siyasette gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesine çevrildi.

Görüşme 8 yıl sonra bir ilk niteliğinde. AK Parti ve CHP genel başkanları 2016'dan sonra ilk kez bir araya geldi.

Özel'i genel merkez kapısında, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı.

Özel ve beraberindekiler karşılamanın ardından içeriye geçti.

Başkan Durbay engelleri aşan gençlerle buluştu Başkan Durbay engelleri aşan gençlerle buluştu

GÖRÜŞMEDEN İLK FOTOĞRAFLAR

Özgür Özel ile Erdoğan'ın görüşmesinden ilk fotoğraflar da geldi. 

Özgür Özel ile Erdoğan bir araya geldi: Görüşme AKP Genel Merkezi'nde

Görüşmede Özgür Özel ve Erdoğan'ın yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan ve AKP Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş yer alıyor.

ELİTAŞ VE TAN DA GÖRÜŞMEDE YER ALACAK

Görüşmenin baş başa yapılacağına vurgusu yapılırken zirveye CHP adına İstanbul Milletvekili Namık Tan’ın da girdi. AK Parti’de de Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş görüşmeye katılacak.

İki ismin görüşmeye dahil olmasa da konuşulanları yazılı olarak kayda geçirmesi bekleniyor.

SÜREÇ BAYRAM TEBRİĞİYLE BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel'i bir araya getirecek süreç, CHP Genel Başkanı'nın Erdoğan’a açtığı bayram tebriği telefonu ile başladı.

Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmede bir araya gelme kararı alındı.

GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULACAK?

Erdoğan-Özel görüşmesinde çok sayıda başlığın gündeme geleceği belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmede, ekonomik kriz başta olmak üzere işçilerin ve emeklilerin yaşadığı sorunları gündeme getirmesi bekleniyor.

Özel'in Türkiye İşçi Partisi'nden milletvekili seçilen ve cezaevinde olan Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararını ve Gezi Davası'nda cezaevinde bulunanları da görüşmede gündeme getireceği aktarılıyor.

Özgür Özel'in görüşmede AKP ve MHP'den alınan belediyelerin borçlarıyla ilgili hazırlanan dosyayı da ileteceği ifade ediliyor.

Erdoğan'ın görüşmede gündeme getireceği en önemli başlık ise 'yeni anayasa' olacak.

Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada,  Özgür Özel'le görüşmesi durumunda 'yeni anayasa' teklifinde bulunacağını bildirmişti.

Bu kapsamda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde Özgür Özel'i Meclis'te ziyaret etmişti.

Özgür Özel, 'yeni anayasa' konusunda, "İnsanların yoksulluk gibi üst düzeyde beklentileri varken, yeni anayasa beklentisi toplumun beklentilerinin neresindedir, bunu tartmak lazım... Bir şeyin yenisini teklif ediyorsak, örneğin yeni elbise alıyorsak giyeceğimiz bir elbise alırız, giymeyeceğiz elbiseyi yine alalım. Geçen seferde iyisi yapıldı ama o anayasaya uyulmuyor. Önce anayasaya tam uyum beklemek bizim hakkımızdır" değerlendirmesini yapmıştı.

8 YIL SONRA İLK GÖRÜŞME

CHP ve Ak Parti arasında 8 yıl sonra sonra genel başkan düzeyinde ilk kez görüşme gerçekleştiriliyor.

Genel başkan düzeyindeki son görüşme, CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dönemin AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım arasında Ak Parti Genel Merkezi'nde 22 Eylül 2016'da gerçekleşmişti. 

Editör: İclal Çiçek