Manisa’da yaklaşık 3 bin 500 lokantacı esnafının üye olduğu il genelindeki 5 lokantacılar odası bir araya geldi. Lokantacılar Oda Başkanları esnafların sorun ve sıkıntılarını ele aldılar. Manisa Lokantacılar Kebapçılar Tatlıcılar Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı ve Manisa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanvekili Mehmet Akgül başkanlığında gerçekleşen toplantıya Alaşehir Lokantacılar Odası Başkanı Yaşar Çataldere, Akhisar Lokantacılar Odası Başkanı Pınar Gören, Turgutlu Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akkoyun, Salihli Lokantacılar Odası Başkanı Fatih Ayak katıldı. 

Manisa'da on binlerce el şifaya uzandı Manisa'da on binlerce el şifaya uzandı

WhatsApp Image 2023-11-23 at 11.37.27-2

Manisa’daki lokantacıları temsil eden 5 oda başkanın bir araya gelerek yaşanan sorunları el aldığını ifade eden Başkan Mehmet Akgül, “Esnaflarımızın yaşadığı sorunları ve sıkıntıları ele almak istedik. Özellikle KDV konusunda çok büyük sorun yaşıyoruz. Girdi maliyetleri sürekli artıyor. Bu yetmezmiş gibi KDV başımıza büyük bir dert. Malzemeler yüzde 1 KDV oranıyla geliyor, ancak yüzde 10 KDV oranıyla çıkıyor. Bu da bize büyük bir yük getiriyor. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz. Bu tür toplantılarımızı daha sık yapacağız” diye konuştu. 

WhatsApp Image 2023-11-23 at 11.37.26

Manisa Lokantacılar Odası’nın 985 üyesi, Alaşehir Lokantacılar Odası’nın 640 üyesi, Akhisar Lokantacılar Odası’nın 670 üyesi, Turgutlu Lokantacılar Odası’nın 515 üyesi, Salihli  Lokantacılar Odası’nın 650 üyesi bulunuyor.