İFTAR ATIŞMALAR   Ben Saruhan otelinde verdim Ben Anemon otelinde verdim. Ben 600 kişiye verdim O da bir şey mi ben 5000 kişiye verdim. Ben Sahurda 500 kişiye verdim bir rekabettir gidiyor.  İftarda partiler arası atışma kadar parti içi rekabeti de

İFTAR ATIŞMALAR

 

Ben Saruhan otelinde verdim

Ben Anemon otelinde verdim.

Ben 600 kişiye verdim

O da bir şey mi ben 5000 kişiye verdim.

Ben Sahurda 500 kişiye verdim bir rekabettir gidiyor.

 İftarda partiler arası atışma kadar parti içi rekabeti de yüksek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 5 yıldızlı otellerde iftar yapmayın gönüllere, insanların evlerine girin demişti. Baktı ki 2014 yerel seçimlerine az kaldı gizli yasak kalktı. Şimdi oy ve çevre potansiyeli olan herkes bir tek kuş sütü eksik sofralarda ağırlanıyor. İftar hiç bu kadar görsel şov olmamıştı. Top patlıyor, çorbalar içilmeden sahneye çıkan politik-acılarımız 45 dakika konuşuyor. Top benim, bahçe benim hesabı istediğimi oynatırım tarzı bir anlayış.  Gönüldeki iktidar erkini doğurmak için önce insanların midesini doyurma fikri her zaman işe yarar mı onu zaman gösterecek. Söyleyeyim bu iftar işi zor. Adam otelin servis hızını beğenmez sana oy vermez. Ordövr tabağını beğenmez ismini siler. Bir salatalığına kurban gidersin. Riskli yani…

İftarda çok dikkatli olmanız gerekir havuz başında yerini beğenmeyen diğer grubu desteklemeye başlar. İnsanı mutlu etmek kolay değildir. Çetin bir gündür yani iftarda insanları doyurmak. 17 saat aç kalmış insanın kan şekeri düşer ve sizi yiyecek gibi görür. Hayır, yarın bir gün yemeğe de çalışır. Bir bakmışsınız başka adayla “kanka”! Sarmaş, dolaş bir karede ihanet resmi kalır elinize. Yediğin midene otursun demeye dilin varmaz. Sinmez içine senin midene oturur.

Şimdi bir yandan kendi iftarını kollarken diğer yandan başka otellerde ki rakip partinin ya da dava arkadaşlarının verdiği iftarları da ajanlarla Whats App üzerinden takip etmen gerekir. Hangi iftarda kim ne salladı tüm “gıybetlere” canlı cevap vermen gerekir. Üstelik hangi ağır ünlü siyasetçi, kanaat önderi, işadamı kimin iftarındaydı dedikodularına meze olacaksın. Yarın basında nasıl yer alacağında önemli. Yerel gazetelerinin canlı 600 TL karşılığı SGK güvencesi olmayan genç muhabirlerine derdini yazılı olarak anlatmalısın. Çünkü o an o kardeşim seninle ilgilenmeyecektir. Onun derdi kime şirinlik yapıp kimin arabası ile şehre döneyimdir. Başkan aday adaylığı süreci zordur. İftarda atışmak için önceden bir şey atıştırmalısın. Kan şekerin düşmesin.

İftar proje anlatma, rakip karalama ve PR çalışması olarak siyaset literatürüne girmiş bulunmaktadır. Dostlar hiç matematik hesabı yaptınız mı bilmem ama kaçı kaç kuruştan kaç yemek verilmiş ve oteller bu yemekleri kime fatura etmiştir? Her iftardan kalkan son lokmasını yutmadan bunu arkasında falan inşaat var diye dedikodu yapmasa da ben bilmem.

Benim bildiğim Manisa’da İftar organizasyonlarında Saruhan otelin hizmeti diğerleri ile kıyaslanmayacak kadar iyiydi. Hız, estetik, zenginlik, sunum ve diğer detaylarda Saruhan Otele bir sonradan gurme olarak 10 üzerinden 10 veriyorum.