Döviz kurları haftaya yükselişle başladı. Dolar gün içinde 26 TL seviyesine çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı.  Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından ilk kez 25 lirayı aşan dolar, 26,02272’yi görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Euro ise 28,33 TL’den işlem görüyor. Cuma günü doların satış fiyatı 25,07 lira, Euro’nun satış fiyatı da 27,30 lira olmuştu.

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin ardından yükselişe geçtikten sonran faiz kararıyla birlikte artış seyrini hızlandıran döviz kurlarında yüksek seyir devam ediyor.

Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 1,7 üzerinde 25,3170’ten tamamladı.

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme

Dolar, yeni haftaya da değer kazancıyla başlamasının ardından yükselişe geçerek 26 TL seviyesine çıktı.

Euro/TL ise 28,33’ten, sterlin/TL de yüzde 0,9 yükselişle 32,3930’dan satılıyor.

Dolar endeksi şu sıralarda yüzde 0,1 azalışla 102,8 seviyesinde dengelenirken, Euro/dolar paritesi yüzde 0,1 değer kazancıyla 1,0910 seviyesinde bulunuyor.

Piyasalar bu hafta bayram nedeniyle 1,5 gün işlem görecek.

Cuma günü doların satış fiyatı 25,0710 lira, Euro’nun satış fiyatı da 27,3040 lira olmuştu. Cuma günü rekor tazeleyen dolar gün içinde 25,79 TL seviyesine çıkmıştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, geçtiğimiz hafta politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 650 baz puan artırarak yüzde 15’e çıkarmıştı. Piyasanın beklentisi yüzde 19.25 seviyesindeydi.

İç piyasada Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası sadeleşme adımları takip ediliyor.

Piyasalar Rusya’daki gelişmeleri takip ediyor. Rusya’nın paralı askerleri cumartesi kısa süren bir başkaldırıda bulunarak ülkenin güneyinde bulunan Rostov kentini ele geçirmiş ve Ukrayna’daki savaşı yöneten generallerin görevden alınma talebiyle başkent Moskova’ya doğru ilerlemişlerdi.

Wagner isimli özel ordu kendi güvenliklerini ve liderleri Yevgeny Prigozhin’in Belarus’a sürgün edilmesini güvence altına alan bir anlaşmaya vardıktan sonra geri çekildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Rusya’daki karmaşanın aylar sürebileceğini söylerken, İtalya Dışişleri Bakanı da bu gelişmenin Rus birliği “efsanesini” yıktığını söyledi.

Editör: Ali Gözen