İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün bir televizyon programında gazeteci Merdan Yanardağ´ın bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından resen soruşturma başlattı.

Gazeteci Merdan Yanardağ, bir televizyon programında yaptığı bir konuşmada "Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Ailesi ve avukatı ile bile görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru gören, çözümleyen son derece zeki bir kişidir" demişti.

"GEREKLİ İNCELEME BAŞLATILMIŞTIR"

Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) de kanala inceleme başlatmıştı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Yanardağ'ın açıklamaları üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" demişti.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi: Terörle mücadele vurgusu Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi: Terörle mücadele vurgusu

Yanardağ ise Şahin'e sosyal medyadan verdiği yanıtta "Ebubekir Bey, kimseyi öven yok. Tam tersine, Apo'yu öven ve yeni bir çözüm sürecinin yolunu döşeyen AKP milletvekili Galip Ensarioğlu'nun çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını eleştiren bir program var. Seçim sürecindeki gibi, montaj videolara dayanarak bahane aramayın" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Ali Gözen