Kortej, Balkan bandosu eşliğinde Sultan camii önünden başlayan İzmir Caddesi takiben Atatürk Bulvarı üzerinden Cumhuriyet meydanından son bulan yürüyüşte renkli görüntüler oluştu.

Vatandaşların evlerinin balkonlarından katılım sağladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna CHP’nin ilk kadın il başkanı İlsen Özalper, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek,Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler İlçe Başkanı Avukat Mert Özkösemen,Yunusemre ilçe başkanı Avukat Mehmet Arslan, İl yönetimi,ADD Başkanı Hamza Kopal, 29 Ekim Cumhuriyet Kadınları Dernegi,Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ve partililer katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk bırakılması ve konuşmalarla son buldu. Çelenk sunma törenine Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban da katılım gösterdi. 

“HALK 104 YIL ÖNCE BUGÜN KARANLIĞA KARŞI MEŞALE YAKTI” 

Balaban’dan ‘Mobilyalarımı geri alacağım’ diyen Çerçi’ye cevap Balaban’dan ‘Mobilyalarımı geri alacağım’ diyen Çerçi’ye cevap

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper törende yaptığı konuşmada, “104 yıl önce bugün egemenlik bir kişinin iradesinden alıp, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ denilerek halkın iradesine verildi. 104 yıl önce bugün halk kendi iradesi ile kendi kaderini tayin edebilme hakkına sahip oldu. 104 yıl önce bugün halk karanlığa ve o karanlığa uşaklık edenlere karşı bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yaktı. 104 yıl önce bu halk bir liderin, bir kurtarıcının önderliğinde kurtuluşunun, bağımsızlığının kararlarını kendi iradesi ile vermek için Ankara’da bir meclis çatısı altında bir araya geldi. İşte o lider, yol gösterici ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.  Saygı ve minnetle anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: İclal Çiçek