Şiddetli sağanak yurt genelinde can kaybı ve maddi hasara neden oldu. Anadolu'dan Karadeniz'e birçok kentte sel yaşandı.

SAMSUN'DA BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Samsun'un Ladik ilçesine bağlı Alıçlı Mahallesi'nde, birçok hayvanın öldüğü sel sırasında, hayvanlarını köprüden geçirmek isterken dengesini kaybederek düşen Şükrü Köksal, taşkınla birlikte sürüklendi. Köylülerin çabaları sonucu sel sularının içerisinden çıkarılan Köksal hayatını kaybetti.

SİNOP'TA İKİ İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Sinop Valiliği'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, kent genelinde bugün ve yarın kuvvetli ve gök gürültülü yağışların devam edeceği belirtilerek, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi. Valilik açıklamasında bugün Ayancık ve Türkeli ilçelerinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi. Samsun'un Ladik ilçesinde de eğitime 1 gün ara verildi.

2021'DE CAN KAYIPLARI YAŞANMIŞTI

Kastamonu'nun Bozkurt ve İnebolu ilçesinde, gece boyu süren kuvvetli yağış nedeniyle dere suları yükseldi, iş yeri ve evleri su bastı. Çatalzeytin ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak sebebiyle bazı köy yolları ulaşıma kapandı. İnebolu ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle okullar tatil edildi.

Kastamonu'da sel tehlikesi: Vatandaşlara kritik uyarı - 1
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından "kırmızı" kod uyarısı yapılan Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde gece saatlerinde etkili olan kuvvetli sağanak hayatı durma noktasına getirdi. Yağışla birlikte ilçe merkezinden geçen Söke çayı taşma noktasına geldi. Çay çevresindeki evlerde yaşayan vatandaşların giriş katları boşaltması istenirken, ekipler ise iş makineleri ile ilçede önlem aldı. Sabah saatlerine kadar devam eden yağış sebebiyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Kastamonu'da sel tehlikesi: Vatandaşlara kritik uyarı - 2
İlçede bulunan okullar ise alınan önlemler çerçevesinde tatil edildi. İlçede bulunan ekipler ise iş köprülerin altını tıkayan tomruklar ve benzeri malzemeler ise iş makineleri ile kaldırarak sel yaşanmasını önlemeye çalışıyor. İlçede yağış ise etkisini devam ettiriyor.

Kastamonu'da sel tehlikesi: Vatandaşlara kritik uyarı - 3

ÜST KATLARA ÇIKIN UYARISI

Kastamonu’nun İnebolu ilçe merkezinden geçen Söke Çayı’nda su seviyesinin yükselmesiyle çayın etrafında bulunan bodrum ve giriş kat ile birinci katta oturanların üst katlara çıkması ya da evlerini boşaltmaları istendi.

İlçede kriz masası ile tüm kurumlar teyakkuza geçirildi.

Kastamonu'da sel tehlikesi: Vatandaşlara kritik uyarı - 4

AYM'den kritik boşanma kararı! 3 yıl kuralı iptal edildi AYM'den kritik boşanma kararı! 3 yıl kuralı iptal edildi

Kastamonu'da sel tehlikesi: Vatandaşlara kritik uyarı - 5

Kastamonu'da sel tehlikesi: Vatandaşlara kritik uyarı - 6

AMASYA'DA 2 KİŞİ KAYBOLDU

Amasya’nın Kışlacık köyüne piknik yapmaya giden 3 kişinin içindeki otomobil suya kapıldı. Serkan Şahin kurtulurken, eşi Zilal Şahin ve arkadaşı Murat Ekşi otomobille birlikte sürüklendi. Şahin’in durumu bildirmesi üzerine araçtaki kayıp iki kişinin bulunması için çalışma başlatıldı.

DENİZLİ'DE TREN HATTI ZARAR GÖRDÜ

Denizli-Aydın ve İzmir seferlerinin yapıldığı tren hattının Goncalı Mahallesi'ndeki 500 metrelik kısmında sağanağın neden olduğu selde çökme ve rayların altında toprak boşalması oldu. Durumu fark eden vatandaşlar, hareket halindeki treni durdurarak olası bir faciayı önledi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaraların en kısa sürede sarılacağını söyledi.

BOLU'DA TAŞKINLAR MEYDANA GELDİ

Bolu'da, 2 gündür etkisini sürdüren kuvvetli yağışın Abant Deresi ve dereye akan çayların debisini yükseltmesi nedeniyle Bolu-Abant kara yolunda taşkınlar meydana geldi.

Editör: Ali Gözen