Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Salihli programına günün erken saatlerinde başladı. Başkan Ergün, Salihli Belediyesi Hizmet Binası önünde, Salihli Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı Salihli Belediye Başkan Adayı Zeki Kayda, MHP MYK Üyesi Ali Uçak, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, MHP İlçe Başkanı Halil Tüfek, AK Parti İlçe Başkanı Osman Aksoy, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Fatih İşlek, İlçe KAÇEP Başkanı Esra Temel, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Çalışkan, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Kendini coşkuyla karşılayan onlarca hemşehrisi ile tek tek selamlaşan Başkan Ergün, daha sonra Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda'yı makamında ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinin Gücünü Hissettik
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti paylaşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Salihli adına ilçemizde yapılan tüm yatırımlar için teşekkür ederim. Büyükşehir Belediyesi’nin gücünü Salihli’mizde yansıttık. Hep birlikte Salihli’mizi belirli bir noktaya getirdik. Arkamızda Cumhur ittifakının gücünü hissettik” dedi.

7 kilometrelik yeni isale hattının çalışmalarını inceledi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli programı kapsamında Bahçecik Doğal Kaynak Suyunu daha sağlıklı ve yüksek verimde Salihli ilçe merkezine taşımak amacıyla döşenecek olan 7 kilometrelik çelik isale hattında yürütülecek olan çalışmaları yerinde inceledi. 100 milyon TL bedelle yapılacak olan çelik isale hattında ilk sembolik kaynağı yapan Başkan Ergün, “Bahçecik Doğal Kaynak Suyunu daha sağlıklı ve yüksek verimde Salihli ilçe merkezine taşımak için 1980’li yıllarda döşenen mevcut hattın yerine 7 kilometre yeni isale hattı döşeyeceğiz. Salihli’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Tarihi zirve... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özgür Özel bugün görüşecek Tarihi zirve... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özgür Özel bugün görüşecek


Hayata geçirilen çalışmalarda mahalle muhtarlarının da katkısının olduğunu kaydeden Başkan Ergün, “Mahalle muhtarlarının talepleri bizim için bir emirdir. O şekilde hep kabul ettik. Sizlerin bizlere ilettiğiniz sorunları acil olanları için hemen devreye giriyoruz. Ama daha yüksek bedelli çalışmalar için zaman ve planlama gerektiriyor. Salihli’de de öncelik sırasına göre altyapılarını yaptığımız mahalleler oldu. Önümüzdeki süreçte de kendi bütçemizden de altyapı yatırımlarına devam edeceğiz. Yalan siyasetlere, kirli siyaset yapanlara inanmayın. Her şeyimiz açık. Alnımız açık. Büyük bir huzurla sizin karşınızda hesap verebilir bir noktada durabiliyorsak bizim için en büyük mutluluk bu” ifadelerini kullandı. Başkan Cengiz Ergün, sonrasında mahalle muhtarlarının sorularını yanıtladı. 

100 milyon TL’lik dev yatırım
MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla Bahçecik Doğal Kaynak Suyunu daha yüksek verimde ilçe merkezine taşımak amacıyla 7 kilometrelik çelik isale hattı çalışması gerçekleştireceğiz. Çok uzun bir süreçten geliyoruz. İlk olarak kaynaklarımızı ölçtük, tahsislerini aldık ve son olarak gerekli izinleri aldıktan sonra 22 milyon TL bedelle boru alım ihalemizi de gerçekleştirdik. 27 Şubat tarihinde ise yapım ihalemiz var. Toplamda 100 milyon TL’yi geçecek dev bir yatırım olacak. Salihli’nin üçte birine yakını doğal kaynak suyunu kullanıyor ama artık Salihli ilçe merkezinin tamamına Bahçecik Doğal Kaynak Suyunu temin edeceğiz. Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ederiz” dedi

Editör: İclal Çiçek