Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıldönümü sebebiyle birçok ilde anma etkinlikleri düzenlendi. Manisa’da Hürriyetçi Eğitim Sen Manisa Şubesi’nin gerçekleştirdiği anma etkiliği büyük bir anlam kattı. 

Manisalılar alkolün etkisini gözlükle test etti Manisalılar alkolün etkisini gözlükle test etti

Manisa’da Şehzadeler ilçesindeki Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’nın önünde bir araya gelen sendikaya bağlı öğretmenler ve minik öğrenciler hem Cumhuriyet’in 100’üncü yılı hem de 10 Kasım sebebiyle Ata’ya olan minnetlerini ifade eden notların bulunduğu 100 adet kırmızı ve beyaz renklerdeki balonu gökyüzüne saldı. Etkinlikte ilk olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

WhatsApp Image 2023-11-10 at 12.29.15

 “ÇOK ŞANSLIYIZ. ÇÜNKÜ O’NUN GİBİ BİR LİDERİN İZİNDEN GİDİYORUZ”

WhatsApp Image 2023-11-10 at 12.29.15-3

Etkinlikte açıklamada bulunan Hürriyetçi Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Haldun Bilgi, amaçlarının farklı bir etkinlikle Atatürk’e duyduklarını özlemi dile getirmek olduğunu ifade etti. 

WhatsApp Image 2023-11-10 at 12.29.17-2

Sendika Şube Başkanı Bilgi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Atamamızın vefatının 85’nci yıldönümünde farklı bir etkinlikle Ulu Önderimizi anmak istedik. Birçok üyemizin ve bir çok üyemizin çocuklarının Atamıza olan minnetini, şükran duygularını ve ona olan özlemeni küçük notlar şeklide toparladık. Topladığımız bu şükran ile minnet mesajlarını balonlar eşliğinde gökyüzüne göndermek istedik. Bizler eğitim çalışanları olarak çok şanslı nesillerin evlatlarıyız. Çünkü O’nun gibi büyük bir liderin izinden gidiyoruz. Biliyoruz ki her geçen gün topraktan tohum gibi filizlenerek yeniden çınarlara dönüşüyor. Bir bakıyorsunuz Ata’ya özlemeni anlatan resim yapan birinci sınıf öğrencisi, bir bakıyorsunuz mesleğin sonuna gelmiş bir eğitimci Atası’na olan özlemini anlatıyor. O’na olan minnetimiz hiç mi hiç azalmadan devam ediyor. Atam sen rahat uyu. Bizler ilkelerine sonuna kadar bağlıyız. Senin ilkelerini sonuna kadar yaşatacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizler O’nun izinden O’nun yolundan Manisa’da da Türkiye’de de O’nun sesi olmaya devam edeceğiz. Çok üzülüyoruz. Keşke şimdi aramızda olabilseydi. 

WhatsApp Image 2023-11-10 at 12.29.16

Bilgi daha sonra öğrencilerin yazdığı mesajlardan birkaç tanesini okudu. 

Açıklamanın ardından ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sloganları eşliğinde öğretmenler ve öğrenciler Ulu Önder Atatürk’e karşı duydukları özlem ve minneti ifade eden notları balonlar eşliğinde gökyüzüne saldı. 

WhatsApp Image 2023-11-10 at 12.29.15-2

Etkinlikte kimi notlar balonlara bağlanarak gökyüzüne salınırken, kimi notlar ise Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’na yapıştırılarak vatandaşların görmesi sağlandı.