Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik tepki çeken hareketlerde bulunan A.E.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 17 yaşındaki gencin tutuklanma gerekçesinde ders niteliğinde ifadeler yer aldı.

"FOTOĞRAFIN ATATÜRK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

İstanbul Üsküdar ilçesindeki bir lisede Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik tepki çeken hareketlerde bulunan ve tutuklanan 17 yaşındaki A.E.S.'nin ifadesi ortaya çıktı. A.E.S. ifadesinde oyun oynadıklarını belirtirken, "Ben hareketi yaptığım sırada fotoğrafın Mustafa Kemal Atatürk olduğunu bilmiyordum. Pişmanım" dedi.

Turgutluspor - Batman Petrolspor maçı öncesi güvenlik toplantısı yapıldı Turgutluspor - Batman Petrolspor maçı öncesi güvenlik toplantısı yapıldı

TUTUKLAMA KARARININ GEREKÇESİ

Tutuklama kararını veren 4. Sulh Ceza Hakimliği ise tutuklama gerekçesinde, "Eşsiz Türk tarihi içerisinde bu milletin milli ve manevi huzurunda baş üstünde yer etmiş bir kişiye onun fotoğrafı aracılığıyla hakaret edilmesi ilgili kişiye zarar veremeyeceği gibi mensubu olduğu bu aziz milletin kendisine ve ilkelerine daha bir azimle sahip çıkmasına vesile olur" ifadelerine yer verdi.

Editör: Ali Gözen